Agnesa Opublikowano 5 Marca 2020 #1 Opublikowano 5 Marca 2020 Witam serdecznie. Potrzebuję pomocy w doborze obsady. Moje akwarium to. 130x40x50 Aktualnie podobają mi się 3 gatunki i chciała bym aby szanowni forumowicze doradzili mi do nich jakieś sensowne pary pod względem agresji i zywienia. Oczywiście jeśli któryś z gatunków które podam nie nadaje się do mojego akwarium to też poproszę o naprostowanie mnie . Myślę że do takiego akwarium jak moje 2 gatunki to chyba max. więc tak : CYNOTILAPIA AFRA (JALO REEF) + ? HONGI SWEDEN + ? PROTOMELAS RED EMPRESS + ? Dodatkowo czy zakup po 10-12 sztuk gatunku jest wystarczający na start ? Z góry dziękuję
Merlot Opublikowano 5 Marca 2020 #2 Opublikowano 5 Marca 2020 Cześć wydaje mi się że opcja Protomelasa na wstępie odpada, z racji na jego wielkość Gatunek Hongi to sztuczny gatunek stworzony przez człowieka więc też nie znajdzie tutaj zwolenników. Może wspólnie coś innego dobierzemy
Merlot Opublikowano 5 Marca 2020 #5 Opublikowano 5 Marca 2020 6 minut temu, Agnesa napisał: Dziękuję za radę a ten 3? Poszukaj tego drugiego w wersji samej Hongi też jest piękny 1
Agnesa Opublikowano 5 Marca 2020 Autor #6 Opublikowano 5 Marca 2020 (edytowane) To jeszcze poproszę zacnych Panów o dobór gatunku odpowiadającego charakterowi Jalo reef Bo tak jak pisałam te mi w oko wpadły ale chciała bym aby doświadczeni koledzy dobrali mi coś godnego do nich bo nie chce źle pomieszać Edytowane 5 Marca 2020 przez Agnesa
eljot Opublikowano 5 Marca 2020 #7 Opublikowano 5 Marca 2020 A próbowałaś użyć wyszukiwarki http://forum.klub-malawi.pl/search/?&q=240l obsada&search_and_or=and&sortby=relevancy
Tomasz78 Opublikowano 5 Marca 2020 #8 Opublikowano 5 Marca 2020 Do Cynotilapia zebroides 'Jalo Reef' możesz wziąć Chindongo saulosi.
Merlot Opublikowano 5 Marca 2020 #9 Opublikowano 5 Marca 2020 34 minuty temu, Tomasz78 napisał: Do Cynotilapia zebroides 'Jalo Reef' możesz wziąć Chindongo saulosi. Ja bym bardziej polecał msobo dajmy Saulosi trochę "odpocząć" 3
Rekomendowane odpowiedzi