SlavekG Opublikowano 5 Marca 2020 #21 Opublikowano 5 Marca 2020 2 minuty temu, Agnesa napisał: dziękuje ślicznie chłopaki , a ostatnie pytanie finalnie dążę do jakiego zestawienia ? ile samców ile samic z jednego i 2 gatunku? Kup na początek po 12 sztuk maluchów, z czasem układy same się porobią. Być może trzeba będzie coś zredukować a może nie. Czas pokaże jak się będą ze sobą dogadywać. 1
Agnesa Opublikowano 5 Marca 2020 Autor #22 Opublikowano 5 Marca 2020 3 minutes ago, SlavekG said: To ja jeszcze zaproponuję tak Jalo Reef + Metriaclima Koningsi Jalo Reef + Labidochromis Perlmutt Jalo Reef + Labidochromis Joanjohsonae Odpuściłbym Labodochromis Hongi czy też Saulosi ze względu na podobną kolorystykę do Jalo Reef Panie Sławku no Pan to umie dorzucić kobiecie kolejne rozterki Jalo Reef + msobo jalo reef + Metriaclima Koningsi ratunku :D:D
Merlot Opublikowano 5 Marca 2020 #23 Opublikowano 5 Marca 2020 1 minutę temu, Agnesa napisał: Panie Sławku no Pan to umie dorzucić kobiecie kolejne rozterki Jalo Reef + msobo jalo reef + Metriaclima Koningsi ratunku :D:D Msobo ma ładniejsze samce
Agnesa Opublikowano 5 Marca 2020 Autor #24 Opublikowano 5 Marca 2020 Zdaje się na Was wiec Jalo reef + msobo to teraz tak jakieś sprawdzone miejsca gdzie mogę je zakupić na Podkarpaciu ? ewentualnie inni sprzedawcy godni polecenia wysyłką pks lub pkp ?
Merlot Opublikowano 5 Marca 2020 #25 Opublikowano 5 Marca 2020 Teraz, Agnesa napisał: Zdaje się na Was wiec Jalo reef + msobo to teraz tak jakieś sprawdzone miejsca gdzie mogę je zakupić na Podkarpaciu ? ewentualnie inni sprzedawcy godni polecenia wysyłką pks lub pkp ? Śmiało pisz do @MALAWI MBUNA WORLDlub @fish_magic jak dobrze pamiętam obaj mają te gatunki 1
SlavekG Opublikowano 5 Marca 2020 #26 Opublikowano 5 Marca 2020 1 minutę temu, Agnesa napisał: Jalo reef + msobo to teraz tak jakieś sprawdzone miejsca gdzie mogę je zakupić na Podkarpaciu ? ewentualnie inni sprzedawcy godni polecenia wysyłką pks lub pkp ? Dobry wybór. Polecam hodowlę Marka @MALAWI MBUNA WORLD Aaaa i pisz bez tego pana 1
Agnesa Opublikowano 5 Marca 2020 Autor #27 Opublikowano 5 Marca 2020 Jeszcze raz ślicznie dziękuje że forumowicze tak łopatologicznie wszystko mi wyjaśnili i że udało się wspólnie wybrać ładną obsadę, mam jeszcze tylko jedno pytanie mąż po około 3-4 tyg wsadził do akwarium 2x kirysa i 2x kosiaczke czy kosiarke coś takiego i są one tam już około 15 dni rozumiem że gdy dotrą pyszczaki to tamte rybki odłowić i oddać ?
Merlot Opublikowano 5 Marca 2020 #28 Opublikowano 5 Marca 2020 (edytowane) 1 minutę temu, Agnesa napisał: Jeszcze raz ślicznie dziękuje że forumowicze tak łopatologicznie wszystko mi wyjaśnili i że udało się wspólnie wybrać ładną obsadę, mam jeszcze tylko jedno pytanie mąż po około 3-4 tyg wsadził do akwarium 2x kirysa i 2x kosiaczke czy kosiarke coś takiego i są one tam już około 15 dni rozumiem że gdy dotrą pyszczaki to tamte rybki odłowić i oddać ? Dokładnie tak Oczywiście liczymy teraz że w ramach podziękowań zostaniesz z nami na forum i niebawem zobaczymy zdjęcia nowej obsady Edytowane 5 Marca 2020 przez Merlot 1
Agnesa Opublikowano 5 Marca 2020 Autor #30 Opublikowano 5 Marca 2020 1 minute ago, Tomasz78 said: A taką cynotilapię widziałaś ? jakie ma zębiska ładna rybka ale myśle że mój wybór będzie stonowały ładnie wizualnie bo jednak ta którą tu wysleś raczej należy do ciemno ubarwionych 3
Rekomendowane odpowiedzi