Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tworzę podobny zbiornik, jaka jest optymalna ilość piasku na dnie zbiornika non mbuna?

To co widzisz u mnie to około 40kg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

U mnie jest ze 120 kg i też nei czuję, by było za dużo, ale dałem więcej na tył, co daje efekt głębi. Natomiast przy tak grubej warstwie mam Świderki, żeby mi go przekopywały.

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Bartek_De napisał:

Uważam, że akwarium jest gotowe na przyjęcie docelowej obsady.

Bartek olej nową obsadę i zostań przy jednej aulonce 😋🤣

Tak szczerze to zazdroszczę Ci teraz tych chwil tworzenia akwarium i czekania na obsadę 😉 żebym wiedział że będę siedział w domu przez tego wirusa to też bym dopiero teraz startował z nowym baniakiem 😀

Aha, mam nadzieję że masz gdzieś zrobioną foto relację jak robiłeś pokrywę z tubondu, super wygląda!! 👌

Edytowane przez Mróz
  • Lubię to 1
Opublikowano
Bartek olej nową obsadę i zostań przy jednej aulonce
Tak szczerze to zazdroszczę Ci teraz tych chwil tworzenia akwarium i czekania na obsadę żebym wiedział że będę siedział w domu przez tego wirusa to też bym dopiero teraz startował z nowym baniakiem
Aha, mam nadzieję że masz gdzieś zrobioną foto relację jak robiłeś pokrywę z tubondu, super wygląda!!
W obecnej sytuacji zakup obsady robi się problematyczny, nie wiem czy nie lepiej przeczekać to szaleństwo.
Muszę Cię zmartwić, nie mam ani jednego zdjęcia z budowy pokrywy ale tubond jest tylko na górze (trzy płyty nakrywowe) reszta to spienione pcv plus opaska zewnętrzna korony i blenda między szafką i akwarium to twarde pcv 3mm

• Lubię to 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bartek_De napisał:

W obecnej sytuacji zakup obsady robi się problematyczny, nie wiem czy nie lepiej przeczekać to szaleństwo.

Pociągi jeżdżą puste więc twoje ryby będą miały cały przedział tylko dla siebie ;) .

• Lubię to 1
Opublikowano
Pociągi jeżdżą puste więc twoje ryby będą miały cały przedział tylko dla siebie  .
Racja, tylko jeszcze trzeba się fizycznie wybrać na PKP aby odebrać ryby. Przy obecnych obostrzeniach może to być ryzykowne