Skocz do zawartości

Krótka historia o zakupach w http://www.cichlid.sklepna5.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Namierzalna- zgoda. Ale firmy podają tez NIP, nazwę rejestracyjną firmy itp.

Natomiast zastanawiam się nad Twoją irytacja ? przecież takie osoby dla Was wogóle nie stanowią zagrożenia, choć oczywiście zdaję sobie sprawę ze zamist osoba X kupować w sklepie na 5 miała by kupic w SM.

Ale jaką irytacja? Mnie zastanawia skąd bierze się chęć do ponoszenia ryzyka. O czym rozmawiamy? O tym, że osoba A, nic niedząc na temat firmy B, kupuje... a potem ciągnie się wątek przez 5 stron na temat policji, sądu, odpowiedzialności, z którego nic nie wyniknie pewnie. Obejrzałeś te aukcje? Tam dlaej ludzie kupuja i to w duzych ilościach. Wy tutaj piszecie sobie, Pani prezes zbiera wpłaty i nic z tego nie wynika. Jaki w takim razie jest sens takiej pisaniny?

I wreszcie pytanie do Ciebie- uważasz, że mnie nie wolno wypowiedzieć się prywatnie- tylko dlatego, ze jestem z branży, a każda wypowiedż musi byc wiązana od razu z firmą, w której pracuje? To chyba troszke nie fair- no nie? Staram sie dobrze dordzić, na tyle ile potrafię i też mam prawo do osobistych poglądów, a ten pracyzuje mój stosunek do ''podmiotów gospodarczych''m które być może istnieją, a być może nie, ale na pewno malują innym e-biznesom wizerunek cwaniaków i naciągaczy.

Bo bardzo często własnie taki obraz fukcjonuje.

Opublikowano

Ja nie kupilem tego na aukcji internetowej ( tam faktycznie brak jakiego kolwiek kontaktu ) ale w sklepie internetowym z reglaminem i danymi ( nazwa , adresem nr konta ) . To ,ze nie ma tam NIp-u i Regonu - ja na swojej stronie internetowej tez takowego nie podaje bo nie widze w tym nic co mialo by podbudowac wiarygodnosc mojej firmy . Wg wiedzy jaka mialem na dzien skladania zamowienia i na dzien wplaty naleznosci - transakcja byla obarczona jednym ryzykiem - ze nie bedzie wysylki na czas ( takie byly opinie wtedy o tym sklepie, ze nieczasowy ale jak juz wysle to rybki piekne i mocno podrosniete - co mi akurat bardzo pasowalo ) ale mi sie akurat nie spieszylo . Nadal mam jeszcze ze 2-3 tyg do zalania baniaka wiec mi sie nadal mocno nie spieszy ale zaczelo sie robic nieciekawei bo do tej pory nienaganny kontakt sie urwal...

Sprawe oczywiscie zglosilem na policji a o szczegolach dotyczacych Pani prezes to juz tylko tak pisalem by pokazac jaka to osoba i jak bardzo mozna byc ******* pracujac na takim stanowisku - chyba ,ze to wszystko to jeden wielki pic na wode.

Opublikowano
O tym, że osoba A, nic niedząc na temat firmy B, kupuje... a potem ciągnie się wątek przez 5 stron na temat policji, sądu, odpowiedzialności, z którego nic nie wyniknie pewnie. Obejrzałeś te aukcje? Tam dlaej ludzie kupuja i to w duzych ilościach. Wy tutaj piszecie sobie, Pani prezes zbiera wpłaty i nic z tego nie wynika. Jaki w takim razie jest sens takiej pisaniny?

Ostrzezenie dla innych przed firma ?

Ostrzezenie dla innych przed innymi firmami z innej branzy ?

Wymiana wiadomosci ktore przeczyta moze jakis inny pokrzywdzony i jednak pojdzie na policje ?

Tak , wiem - cała Polska nie czyta tego forum a z pewnoscia i Ci co czytaja nawet do tego działu a co gorsza pewnie i tematu nawet nie zajżą. Ale tak to juz jest ...

Nie chcesz , nie czytaj - nie ma nakazu . Zgłoś do admina by temat usunieto , zgłoś do kogos by tak zbudował stronę byś mogła zaznaczy temat jako "niewidoczny" czy cokolwiek innego .

Zreszta - szkoda czasu , ide do roboty :)

Opublikowano

Oboje macie racje. Dobrze, że takie tematy powstają i ostrzegają oraz zapalają nam lampke w głowie by bardziej ubezpieczać sie i patrzyc gdzie lepiej nie kupywać.

Mjunszajn także ma racje. Gdy w gre wchodzi większa kasa warto sprawdzić komentarze, kontakt itp. najlepiej wcześniej sie dogadać by sprawdzić sprzedawce. Mamy pare polecanych sklepów i aukcja na allegro z kradzionymi zdjęciami i negatywnymi komentami odrazu powinna zapalać lampke w głowie.

Warto więc sprawdzić wcześniej sprzedawce. Liczę, że uda Ci się mimo wszystko dodzwonić do tego złodzieja i dać mu pożądną nauczke.

Opublikowano

Mozna zapomniec o jakimkolwiek kontakcie - odbieraja juz chyba tylko "znane" polaczenia , bo widac ,ze czasem nr zajety ale juz moich polaczen tuz po sygnale "zajety" nikt nie odbieral mimo , ze byly z innych numerow niz wczorajsze i przedwczorajsze.

Zwykli wyłudzacze. Mam tylko nadzieje ,ze policja jednak cos wskura bo na wslasna reke to mozna w emocjach sobie klopotow narobic wiecej niz warte sa pieniadze. Czasem warto odposcic niz uszkodzic mienie lub ... Za nerwowy jestem :D

Opublikowano

Z policją to chyba żartujesz... już dawno przestałem na nich liczyc. Ale więcej nic nie mówie bo tylko sie OT zrobi. Myśle jednak że za dwa tygodnie przyjdzie ci umożenie i na tym sie skończy.

Opublikowano

Ciekawi mnie czy mmam prawo zajże w akta sprawy , by dowiedzie się dlaczego sprawa umożona , kto i cow tej sprawie zrobil i czego się w ogóle dowiedzieli ? Wiem ,ze to nie pl.soc.prawo czy podobna grupa dyskusyjna ale jak widac jest tu pare osób po studiach prawniczych :)

Opublikowano

W akta sprawy w której bierzesz udział nie wiem czy możesz wglądnąć w akta, ale policjant ma obowiązek cię o wszystkim poinformować, wiedzy nie czerpię z studiów tylko dwie moje sprawy zostały umorzone i dostałem takie informacje na komendzie, następnie dostawałem pisma informacyjne na adres domowy.

Wątpię raczej aby tę sprawę umorzyli, ostatnio była też dość głośna sprawa u nas oszustw naciągajacych ludzi na allegro

, wyłapali ich i postawili zarzuty.

Opublikowano

Sprawę można umorzyć z różnych przesłanek, nie będe tego tutaj wymieniał bo nie starczy czasu. A o każdym rozwiązaniu sprawy czy też jej umorzeniu, pokrzywdzony otrzymuję pismo z uzasadnieniem tej decyzji i jeśli się z nią nie zgadza, ma prawo odwołać się na tą decyzję do Prokuratury. I nie zakładajcie z góry że Policja od razu coś umorzy, oni działają w literze prawa i decyzję które podejmują w toku prowadzonego postępowania są na prawdę odpowiedzialne, nikt z nich nie umorzy sprawy tylko dla tego że jest mniejszej wagi czy też, jak większość z was myśli mu się nie chce, nie wiem czy ktoś z was zdaje sobie sprawę z faktu, że umorzenie sprawy zajmuje zdecydowanie więcej czasu i jest bardziej pracochłonne niżeli zakończenie sprawy z przedstawieniem zarzutów.

Opublikowano
nie wiem czy ktoś z was zdaje sobie sprawę z faktu, że umorzenie sprawy zajmuje zdecydowanie więcej czasu i jest bardziej pracochłonne niżeli zakończenie sprawy z przedstawieniem zarzutów.

No bidzi czytając ten post widzę że kolega po fachu z dochodzeniówki.

Pozdrowionka