Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten jest jeszcze świerzak

Gdybym nie śledził wątku i nie wiedział o tym, to w życiu bym nie uwierzył. Jest rewelacja, masz talent chłopie

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Dziękuję 1
Opublikowano

Dziękuję za dobre słowo! Bardzo mi miło, że zbiornik się podoba. W planach był duży zbiornik, ale wszystko się poprzewracało do góry nogami. Tutaj chcę trochę uświadomić, że mały biotop, metrowej długości też może cieszyć oko. Była jeszcze 112-stka z HMF-em, która też sprawiała mi dużo radości. Musiałem z niej zrezygnować, ponieważ przechodzę przez duże zmiany w życiu prywatnym (na szczęście pozytywne🙂). Taki metrowy zbiornik był w tym przypadku dobrym kompromisem. 

@Robson79parę tygodni temu namówiłem znajomą na akwarystykę i pożyczyłem 112-stkę na pół roku, aby mogła spróbować swoich sił w tym hobby. Jest ogólnie z mieczykami i kilkoma innymi, ale pokazuję już, że można nawet i z akwa ogólnego zrobić coś fajnego. Jutro zaczynamy zabawę i w zbiorniku lądują gałęzie🙂

• Lubię to 2
Opublikowano
24 minuty temu, M4L4WI_F4N napisał:

Aż trudno uwierzyć, że przez 2 tygodnie wszystko tak ładnie poroslo glonami. 😎👍

Lampa świeci tylko na 15% mocy, ale zbiornik dostał boost-a od promieni słonecznych, które lekko padają rano z okna, które jest obok. Trzeba tylko to kontrolować żaluzjami, bo można przegiąć. 

4 minuty temu, iquitos68 napisał:

Też mnie korci żeby odpalić jeszcze jeden zbiornik taki pod mbunę. Jakąś niedużą kostkę 70x70x50. Idzie zima i natchniony Twoimi zbiornikiem chyba się skuszę :)

Taka kostka to rewelacyjny pomysł na dwa gatunki mniejszej mbuny. Przede wszystkim jest pole do popisu jeśli chodzi o aranżację. Na 70 cm można kamieniami manewrować do woli.

Działaj👍

• 2 tygodnie później...