georg Opublikowano 18 Marca 2008 #1 Opublikowano 18 Marca 2008 Co powiecie o pokarmach JBL Grana i Gala dla Saulosi? Takie mi polecał gość w sklepie. A z tego co czytałem, to grana ma napisane, że dla ryb mięsożernych... Co innego JBL polecacie?
meth Opublikowano 18 Marca 2008 #2 Opublikowano 18 Marca 2008 Ten z wątrobą wołową ci polecał, czy ze spruliną? :shock: Na forum jest sporo o pokarmach, w tym także dla saulosi.
georg Opublikowano 18 Marca 2008 Autor #3 Opublikowano 18 Marca 2008 Gala- ryby, warzywa, zółtka, zboże, drożdże, ochotka, spirulina Grana- ryby morskie, żółtka, drożdże, ochotka, kryl hmm
meth Opublikowano 18 Marca 2008 #4 Opublikowano 18 Marca 2008 Jeśli koniecznie chcesz JBL to raczej te typowo roślinne: Novovert, Novogranovert, Novorift A tak w ogóle z pokarmów to np.: - Dainichi Veggie Delux - HIKARI Cichlid - O.S.I. Sprulina - Tropical Sprulina 36% - Sera Granugreen - Sera flora Od czasu do czasu mrożonki np. cyklop, mysis Lektura http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.p ... si+pokarmy http://www.klub-malawi.pl/artykuly_klub ... ulosi.html ----------------------- JBL Grana marka: JBL Podstawowy granulat dla ryb Doskonały dla większości gatunków ryb zawiera wątrobę wołową Idealne źródło białka
georg Opublikowano 18 Marca 2008 Autor #5 Opublikowano 18 Marca 2008 No kilka osób mi polecało pokarmy JBL. Niby mniejsze zanieczyszczenia są rozsiewane przez ryby no i dobre jakościowo.
meth Opublikowano 18 Marca 2008 #6 Opublikowano 18 Marca 2008 Ja nie mówie, że JBL jest zły. Ważne aby dieta była ułożona pod saulosi i urozmaicona. Przeczytaj tamten topic o pokarmach dla saulosi z naciskiem na post marsa oraz doświadczenia harisimi i coś wybierz
meth Opublikowano 18 Marca 2008 #8 Opublikowano 18 Marca 2008 Jest jednak coś co mi się nie podoba w JBL – nie ma w ofercie pokarmu typowo sprulinowego jak OSI czy tropical, a sprulinka dobrze robi „trawożercy”
Mjunszajn Opublikowano 19 Marca 2008 #9 Opublikowano 19 Marca 2008 To ci żle polecano. Pokarmy JBL są wyjatkowo kiepskie właśnie pod względem strawności- mają bardzo niską strawność. Z tanich pokarmów wybierz Tetrę i kilka pokarmów Tropicala. Z droższych dostępne są pełne gamy Hikari czy O.S.I. - jest w czym wybierać.
imak73 Opublikowano 28 Marca 2008 #10 Opublikowano 28 Marca 2008 Pamiętaj o urozmaiconej diecie czyli suchy płatkowany, granulat (ja polecam hikari - jest super)., Czasami mrożonki i spróbuj coś ugotować samemu - to jest dopiero frajda jak trafisz w gusta swoich podopiecznych. Przepisów poszukaj na forum było tego sporo.
Rekomendowane odpowiedzi