patec Opublikowano 3 Marca 2018 #1 Opublikowano 3 Marca 2018 Start zbiornika coraz bliżej, dlatego należy zastanowić się nad obsadą. Mam nadzieję, że pomożecie mi dobrać gatunki, które będą mi się podobały i przede wszystkim będą mogły pływać w jednym baniaku. Podobają mi się: Cynotilapia sp. "hara" Metriaclima estherae "red-red" Pseudotropheus sp. "acei" Luwala Chindongo demasoni + Labidochromis caeruleus lub Chindongo saulosi Bardzo proszę o sugestie czy taka obsada mogła by być, co można dołożyć, co należy wyrzucić.
egon44 Opublikowano 3 Marca 2018 #2 Opublikowano 3 Marca 2018 Witaj! Z tych ryb które wymieniłeś ja bym widział taką obsadę- Cynotilapia sp. "hara" Metriaclima estherae OB Pseudotropheus sp. "acei" Luwala lub Pseudotropheus acei Itungi Chindongo saulosi
patec Opublikowano 4 Marca 2018 Autor #3 Opublikowano 4 Marca 2018 Godzinę temu, egon44 napisał: Metriaclima estherae OB Jak dla mnie te OB są paskudne, red-red nie będzie pasował? Reszta widzę pasuje.
egon44 Opublikowano 4 Marca 2018 #4 Opublikowano 4 Marca 2018 7 godzin temu, patec napisał: Jak dla mnie te OB są paskudne, red-red nie będzie pasował? Reszta widzę pasuje. Będzie pasował... Podając Metriaclima estherae OB chciałem podać alternatywę zamiast red red Trzeba poczekać bo może inni koledzy podadzą lepsze obsady... Tylko te gatunki które wymieniłeś bierzesz pod uwagę?
Bezprym Opublikowano 4 Marca 2018 #5 Opublikowano 4 Marca 2018 Ja bym zamiast oklepanej już Estherae dał jakiegoś Tropheopsa np. Chilumbę lub Otter Point
MatiK Opublikowano 4 Marca 2018 #6 Opublikowano 4 Marca 2018 Na pewno nie łączyłbym Demasoni z Yellow, zamiast Hary do takiego zbiornika wziąłbym chyba Metricalmię Fainzilberi i tak jak napisał Bezprym Tropheopsa - duży baniak to i ryby trochę większe
patec Opublikowano 4 Marca 2018 Autor #7 Opublikowano 4 Marca 2018 5 godzin temu, egon44 napisał: Tylko te gatunki które wymieniłeś bierzesz pod uwagę? jasne, że nie 4 godziny temu, Bezprym napisał: Ja bym zamiast oklepanej już Estherae dał jakiegoś Tropheopsa np. Chilumbę lub Otter Point Podoba mi się Tropheops sp. "macrophthalmus chitimba" albo właśnie Tropheops sp. "chilumba" 4 godziny temu, MatiK napisał: zamiast Hary do takiego zbiornika wziąłbym chyba Metricalmię Fainzilberi Metriaclima fainzilberi "Maison Reef" kozak 1
Bezprym Opublikowano 4 Marca 2018 #8 Opublikowano 4 Marca 2018 Po co powielać inne obsady skoro można stworzyć własną, wyjątkową. Ważne by pasowały pod względem diety i agresji. 2
patec Opublikowano 6 Marca 2018 Autor #9 Opublikowano 6 Marca 2018 Na podstawie tego co proponawaliście, obsada wyklarowała się w sposób następujący: Metriaclima fainzilberi "Maison Reef" Tropheops sp. chilumba Labidochromis sp. „hongi” Sweden Chindongo saulosi Taiwan Reef albo bardziej Chindongo demasoni Pombo Rocks Pseudotropheus Acei Luwala Czy tak mogło by być? Jeśli tak to jakie ilości docelowo mogły by być a jakie powinienem zakupić?
bakus_44 Opublikowano 6 Marca 2018 #10 Opublikowano 6 Marca 2018 hongi sweden to ludzki twór- tak żebyś miał świadomość
Rekomendowane odpowiedzi