MatiK Opublikowano 6 Marca 2018 #11 Opublikowano 6 Marca 2018 Tak, zdecydowanie lepiej postawić na "zwykłe" Hongi
bakus_44 Opublikowano 6 Marca 2018 #12 Opublikowano 6 Marca 2018 27 minut temu, patec napisał: Jeśli tak to jakie ilości docelowo mogły by być a jakie powinienem zakupić? Jeżeli chcesz docelowo uzyskać haremy 1+3/4 to najlepiej kupować po minimum 10szt młodzieży, a najlepiej 12-14- im więcej tym większe prawdopodobieństwo sukcesu. Zdarzało mi się trafić na 10szt narybku 9 samców, ale to trzeba mieć pecha. Wyjątkiem są demasoni które powinno się trzymać w grupie co najmniej 16-18 osobników w odpowiednich proporcjach samic do samców (więcej samic niż zazwyczaj- u mnie 3+15). Inaczej istnieje duże prawdopodobieństwo, że się wytłuką. Najlepiej wpuścić już docelową, młodą obsadę i nie ruszać, ponieważ późniejsza redukcja zaburzy hierarchię stada i również może doprowadzić do katastrofy- tylko jak u narybku rozpoznać samce?. Zdaniem wielu absolutnym minimum w ich przypadku jest 20szt na start- ja wpuściłem 30 i nie odnotowałem żadnej straty. Przy mniejszej ich ilości samiec alfa potrafi wytłuc całe towarzystwo. Acei również najlepiej czują się w grupie, więc sugerowałbym kupić więcej niż 10.
patec Opublikowano 6 Marca 2018 Autor #13 Opublikowano 6 Marca 2018 24 minuty temu, MatiK napisał: Tak, zdecydowanie lepiej postawić na "zwykłe" Hongi Możecie podesłać linka jak wygląda zykłe hongi samiec i samica, wszędzie tylko widze red top albo właśnie sweden
Kubeq Opublikowano 6 Marca 2018 #14 Opublikowano 6 Marca 2018 http://forum.klub-malawi.pl/gallery/category/239-labidochromis-sphongi/
Kubeq Opublikowano 6 Marca 2018 #16 Opublikowano 6 Marca 2018 10 minut temu, patec napisał: A samice? Tutaj masz i samca i samice. https://goo.gl/images/i7rQAQ
patec Opublikowano 6 Marca 2018 Autor #17 Opublikowano 6 Marca 2018 1 minutę temu, Kubeq napisał: Tutaj masz i samca i samice. https://goo.gl/images/i7rQAQ Dzięki
Areck Opublikowano 6 Marca 2018 #18 Opublikowano 6 Marca 2018 U mnie Hongi wyglądały super dopuki miały swój kawałek skały. Puki były podobnej wielkości co reszta obsady więc górowały swoją aktywnością, nieustępliwością i bardzo cieszyły oko barwami. Przy silniejszej obsadzie bardzo straciły na wyglądzie, i na atrakcyjności zachowań. Zostały przerośnięte fizyczną wielkością Kawangi i Trewavasae i myślę, że u Ciebie będzie podobnie. Obsadę planujesz bardzo silną - odważnie, trzymam kciuki. 1
pavlofico Opublikowano 6 Marca 2018 #19 Opublikowano 6 Marca 2018 Tropheops chilumba świetna rybka... Parka ...Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
Bezprym Opublikowano 7 Marca 2018 #20 Opublikowano 7 Marca 2018 Z racji podobieństwa samic chilumby do saulosi, odpuściłbym sobie któryś z tych dwóch gatunków. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi