Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No no no. Super wykorzystałeś to akwarium, pomimo jego proporcji udało Ci się tą wysokość super wykorzystać. Życzę Ci samych sukcesów z tym biotopem. 

Opublikowano (edytowane)

Witaj,

nie wiem, czy w tak krótkim akwarium uda Ci się utrzymać dwa samce, ale będę trzymał kciuki. Urozmaiciłbym też jednak karmienie o Spirulinę O.S.I. i np. Supreme Artemia od NatureFood. VividColor to tak naprawdę zapychacz, a żeby naprawdę działał na wybarwianie musiałbyś sypać chochlą ;) 

Co do wystroju nie będę się rozpisywał, jest po prostu ekstra ;) można śmiało powiedzieć - wejście smoka :P 

Edytowane przez MatiK
Opublikowano
2 minuty temu, AndrzejGłuszyca napisał:

...witam Ciebie Matusz na forum!  Bardzo mi się podoba Twoje akwa.... gdyby przy tym litrażu były inne proporcje szkła byłoby jeszcze bardziej OK:) Ale mimo to jest  bardzo ładne.

Witam, dziękuję za opinię. :) Akwarium dostałem od kolegi za darmo, szkoda było nie skorzystać. Z biegiem czasu narodził się pomysł na Malawi. Zdaję sobie sprawę, że lepiej gdyby akwarium było dłuższe oraz niższe. Niestety nie miałem możliwości doboru wymiarów. Dlatego też po lekturze w internecie w miarę świadomie dobrałem taką obsadę. :)

Opublikowano
Teraz, salava8 napisał:

Akwarium dostałem od kolegi za darmo, szkoda było nie skorzystać.

..i tutaj masz rację. Jak znam życie to pewnie jeszcze nieraz coś zmienisz w tym hobby:)  Życzę powodzenia i wielu przyjemności z posiadania akwa biotopu Malawi:)

Opublikowano
20 minut temu, salava8 napisał:

Zdaję sobie sprawę, że lepiej gdyby akwarium było dłuższe oraz niższe.

Dłuższe jak najbardziej, natomiast wysokość masz bardzo fajną ;)