Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do yellow tail, to rzeczywiście są dość niewyraźne gdy są młode. Mam stado 11szt w swoim akwarium. Dwie z nich mają już ok 10cm i dopiero teraz powoli nabierają jakiegoś wyrazu. 

Widziałem ostatnio na żywo Itungi ok 5cm i muszę przyznać, że są naprawdę piękne. Przyciągnęły moją uwagę w momencie. Zbiornik był jednak udekorowany bardzo jasno z wapieniami. Zastanawiam się jak mogą wyglądać w naszych baniakach z czarnym tłem i gruzowiskiem. Czy będą oddawać to piękno? 

Są świetnym uzupełnieniem do obsady i osobiście coraz bardziej jestem z nich zadowolony. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Może być fajnie. Nie wiem ile masz acei, ale są mocno rozpływane. Kilka dodatkowych nie zaszkodzi, a może być ciekawie. Jakby co masz pole manewru. Łączysz mbunę  z non-mbuną, bardzo jestem ciekaw efektów. Robiłem takie połączenie z Aulonkami i wszystko grało.

Opublikowano
4 godziny temu, anna napisał:

Ech....macie taki dar przekonywania,że zamiast pzbyć się swoich kilku Acei z obsady,to jeszcze dokupię drugie tyle i dopiero będzie :D:D:D

Ania, u mnie 9 sztuk robi robotę. Czasem jak sobie płynie razem 6-7 ryb, to jest świetny widok. No ale mam sporo mniejszy zbiornik.. ;)

Opublikowano
1 minutę temu, marcin73m napisał:

Ania, u mnie 9 sztuk robi robotę. Czasem jak sobie płynie razem 6-7 ryb, to jest świetny widok. No ale mam sporo mniejszy zbiornik.. ;)

Spróbuje być cierpliwa i zaczekam aż podrosną ;)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Bardzo ładna aranżacja, ale dla non-mbuny. Dla tej obsady przydałoby się drugie tyle kamieni. Mdoki by pewnie dały radę, ale z tą mniejszą mbuną. Za maisona musiałby by być wtedy np. Labidochromis chisumulae. No, ale nie jest tak piękny. Coś za coś☺

• Lubię to 1
Opublikowano
Bardzo ładna aranżacja, ale dla non-mbuny. Dla tej obsady przydałoby się drugie tyle kamieni. Mdoki by pewnie dały radę, ale z tą mniejszą mbuną. Za maisona musiałby by być wtedy np. Labidochromis chisumulae. No, ale nie jest tak piękny. Coś za coś
Ładny jest.... Biały w piękne pasy .... Świetna rybka ...ciężka bo agresywny ale .. jest kot....

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1