Baba Yaga Opublikowano 25 Września 2017 Autor #31 Opublikowano 25 Września 2017 @poznerAcei w ogóle trafiły mi się jakieś nieudane- nie wiem dlaczego są takie bardziej szare niż niebieskie? Coś z nimi nie tak
pozner Opublikowano 25 Września 2017 #32 Opublikowano 25 Września 2017 Nic z nimi nie jest nie tak. One takie są. Są po prostu tłem. Chcesz mieć widoczne acei, to musisz mieć ich całe stado. Reszta pokazuje swoje walory. To nie jest efektowna ryba przy innych samcach mbuny.
Baba Yaga Opublikowano 25 Września 2017 Autor #33 Opublikowano 25 Września 2017 Godzinę temu, pozner napisał: Nic z nimi nie jest nie tak. One takie są. Są po prostu tłem. Chcesz mieć widoczne acei, to musisz mieć ich całe stado. Reszta pokazuje swoje walory. To nie jest efektowna ryba przy innych samcach mbuny. Szkoda mi miejsca w akwarium na stado AceiAle pocieszyłeś mnie,bo już się u nich doszukuję ułomności
pablojogi Opublikowano 25 Września 2017 #34 Opublikowano 25 Września 2017 Polecam odmianę Ngara, obecnie posiadam 5 sztuk i rosną w oczach:-)
pozner Opublikowano 25 Września 2017 #35 Opublikowano 25 Września 2017 Ngara też jest fajna, ale zobacz itungi. Moim zdaniem ładniejsza odmiana. Byłyby na plus w Twoim akwarium.
Baba Yaga Opublikowano 25 Września 2017 Autor #36 Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) 2 godziny temu, pozner napisał: Ngara też jest fajna, ale zobacz itungi. Moim zdaniem ładniejsza odmiana. Byłyby na plus w Twoim akwarium. Kurcze,rzeczywiście fajne - nie pomyślałabym,ze to Acei.... A jakie wredne pyszczki mają Super. Moje obecne Acei to takie pierdoły- wszystkie inne ryby przeganiają je z kąta w kąt. Nawet spokojne na codzień Mdoki dają im w kość. Edytowane 25 Września 2017 przez anna
pozner Opublikowano 25 Września 2017 #37 Opublikowano 25 Września 2017 To nie są takie pierdoły. Gdy dojrzeją to potrafią się bronić. To są duże rybska. Samce dochodzą do 18cm. Miałem walkę dwóch takich samców i po 3 dniach zakończyła się zejściem słabszego. Nie są terytorialne, dlatego wydają się pierdołowate, ale kiedy trzeba, to potrafię się postawić. Najfajniej prezentują się w dużym stadzie. Ta odmiana yellow tail jest najmniej wyrazista (czytaj blada). Już Ngara prezentuje się ciekawiej, a itungi są piękne.
Baba Yaga Opublikowano 25 Września 2017 Autor #38 Opublikowano 25 Września 2017 16 minut temu, pozner napisał: odmiana yellow tail jest najmniej wyrazista (czytaj blada). Już Ngara prezentuje się ciekawiej, a itungi są piękne. Moje to Acei luwala
pozner Opublikowano 25 Września 2017 #39 Opublikowano 25 Września 2017 Luwala, Msuli to te same ryby. Różnica polega na lokacji. Tu akurat ryby wyglądają identycznie, dlatego napisałem yellow tail. Ngara do niedawna była Pseudotropheus acei Ngara, teraz to jest Pseudotropheus elegans Ngara. Co będzie dalej...aż boję się myśleć. Nie przywiązywałbym wagi do nazwy. Masz niebieskie z żółtymi płetwami i to jest najważniejsze. Ngara jest "czarna" z białymi płetwami (dlatego white tail), a itungi jak na filmie..."czarne" z żółtymi płetwami...i najbardziej wyraziste. 1
pozner Opublikowano 25 Września 2017 #40 Opublikowano 25 Września 2017 1 godzinę temu, pozner napisał: Miałem walkę dwóch takich samców i po 3 dniach zakończyła się zejściem słabszego. Dodam że do tej walki doszło po 2 latach bytności tych ryb. Wtedy dojrzał pretendent do konfrontacji.
Rekomendowane odpowiedzi