Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, AndrzejWalb napisał:

Aniu......to są Twoje początki....i są świetne! Masz dla swoich ryb świetne warunki i właśnie pokazujesz nam jak  je można ciekawie wykorzystać. Począwszy od litrażu  poprzez aranż do samej obsady  pokazałaś klasę  "malawistyczną " . Gratuluję i życzę dalszego rozwoju naszego hobby..

Dziękuję Andrzeju:)Bardzo się ciszę ,że mam z kim się podzielić moją pasją .... W domu mąż się śmieje,że nigdy nie jest pewien,czy  w garach obiad ,czy piasek i kamienie;)

• Haha 1
Opublikowano

Bardzo ładny zbiornik, piękne ryby, co tu dużo więcej pisać... ;) z Twoją ręką to Mbunarium pewnie spowoduje u nas opad szczęk do podłogi, czekam więc na efekty :) 

oświetlenie jak rozumiem na sterowniku RomanoLindano, może mogłabyś się podzielić plikiem z ustawieniami? Bardzo fajnie się to światło u Ciebie prezentuje i świetnie podkreśla kolory ryb :) 

• Lubię to 1
Opublikowano
22 minuty temu, MatiK napisał:

oświetlenie jak rozumiem na sterowniku RomanoLindano, może mogłabyś się podzielić plikiem z ustawieniami? Bardzo fajnie się to światło u Ciebie prezentuje i świetnie podkreśla kolory ryb :) 

No właśnie nie. Sterownik ów posiadam i wykorzystam w mbunarium ,natomiast tu są dwa sterowniki ( jeden do białych,drugi do RGB ),które obsługuje jeden pilot .Kolorów nie używam w ogóle ,wieczorem tylko odrobinę niebieskiego daję jako prawie niezauważalny dodatek do białego:)

• Lubię to 1
Opublikowano
5 minut temu, lukas1987 napisał:

Wciąż nie dowierzam, że nie miałaś wcześniej styczności z akwarystyką. :P

Gratulacje ;)

Kilka ( kilkanaście) tygodni przed Malawi miałam  coś w podobie do akwarium,ale to było nieporozumienie.Trwało krótko,było mixem welonów ,bojowników i zbrojników .Moje dzieci karmiły jak chciały ....ech ...i wtedy dopiero zaczęłam czytać ,a czytając natknęłam się na Malawi .No i tak się zaczęło. ..... Welony padły szybko,a ja Malawi tworzyłam już krok po kroku,  ogarniając podstawy  i ciągle się ucząc.

• Lubię to 2
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Anno obserwuję cię od początku nawet zanim trafiłaś na nasze forum i powiem szczerze że zrobiłaś wielki krok do przodu poprawiając warunki bytowe swoim rybkom i widać gołym okiem że chwyciłaś bakcyla ;) 

Brawo!!!

Oby tak dalej!!!

:)