Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Jestem z Olsztyna i planuje zakup pyszczków i tu mam mały problem. Myślałem o www.sklepmalawi.pl ale na stronce doczytałem się że sklep jest w Sosnowcu i mam obawę że rybki nie przetrwają takiej długiej podróży :(

Czy ktoś w mojej okolicy miał już okazję korzystać z usług tego sklepu?

Chętnie bym skorzystał z możliwości zakupu rybek od prywatnego hodowcy (gatunki:Labidochromis caeruleus,

Pseudotropheus acei, Pseudotropheus saulosi, seudotropheus socolofi).

Z góry dziękuję...

moj gg 8600063

Opublikowano

a ile one w tej podróży by były :?: ja akurat ryby kupuje gdzie indziej ale czasem są w drodze nawet około 15 godzin i jest spoko

Opublikowano

chciałbym skorzystać z przewozu przez kuriera a z Olsztyna do sosnowca jest jakieś 500 km...nie wiem czy to bezpieczne, ale do sosnowca mi trochę nie po drodze żeby jechać samemu

Opublikowano

Dojadą spoko. Moje rybki jechały 1400 km i dojechały w doskonalej kondycji. Podróż trwałą chyba 22h czy coś takiego. Ryby nie powinny być przed wysłanie ok. 2-3 dni żywione, by w długiej podróży nie zatruły się wlasnymi odchodami, o tymjednak hodowcy wiedzą. Także nic sie nie bój.

Pozdrowienia

Opublikowano
Dojadą spoko. Moje rybki jechały 1400 km i dojechały w doskonalej kondycji. Podróż trwałą chyba 22h czy coś takiego.

Pozdrowienia

A czym jechały Twoje rybki?? kurier??

Opublikowano

A czym jechały Twoje rybki?? kurier??

Mjunszajn juz napisała że i tak kurierem nie wysyłają, co zresztą jest zrozumiałe, kurierem zarówno czas transportu jak i jego warunki są dużo gorsze niż np przesyłka konduktorską w dodatku trzeba wziąść pod uwagę to co napisał snocho, a mianowicie że najczęściej przesyłki wrzucaja na pake gdzie czegos takiego jak ogrzewanie nie ma, osobiście znam jeden przypadek gdzie facet się uparł na transport kurierem własnie zimą i mimo wszelkich zapezpieczeń termicznych i tak otrzymał lodowy pustak z zahibernowanymi rybami.

Opublikowano

na fakt...nie przemyślałem swojego pytania za co wielkie sorry :oops:

dzięki za odpowiedzi. Do kupowania rybek jeszcze mi trochę daleko bo jeszcze muszę wymienić żwirek (najpierw przywiozłem dwa wiadra ze starej żwirowni przesiałem i wrzuciłem na dno same kamyki...no a za jakieś dwa tygodnie założyłem Internet i doczytałem się (na FKM) że pysie bardzo lubią przekopywać podłoże...i teraz planuję wymianę na piasek. Tylko sam nie wiem czy znowu pojechać na żwirownię i przywieźć piasek czy lepiej kupić sobie biały piasek kwarcowy na www.sklepmalawi.pl [chociaż to chyba nie miejsce na takie pytania bo bardziej by było odpowiednie zapytać w dziale o podłożach]).

pozdrawiam :)

Opublikowano

Korzystając z okazji się podłączę z pytaniem. Jak to jest z przesyłką konduktorską, paczkę (ryby) trzeba odebrać bezpośrednio u konduktora w pociągu? Czy paczka jest zostawiana w jakimś konkretnym miejscu na dworcu? Chodzi mi o odbiór ryb we Wrocławiu, a że to miasto często korkiem stoi to martwię się, że nie zdążę odebrać.