pozner Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor #31 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Skrót myślowy. Krócej jest napisać " w Habitacie 4...5", niż " w 5 edycji Habitatu" i tyle. 1
troad Opublikowano 12 Kwietnia 2017 #32 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 7 minut temu, pozner napisał: Skrót myślowy. Krócej jest napisać " w Habitacie 4...5", niż " w 5 edycji Habitatu" i tyle. Ok, dzięki za wyjaśnienie
salvelinus Opublikowano 11 Lutego 2022 #33 Opublikowano 11 Lutego 2022 Przeczytałem wątek i niestety jego zawartość w całości mija się z rzeczywistością. Samce saulosi, żyjące w jeziorze mają totalnie wypadkową ilość pasów. Przeanalizowałem materiały z nurkowań i widziałem ryby z czterema i ośmioma pasami po bokach. Przedstawiam ciekawsze czyli 7 i 8 paskowe sztuki. W naszym kraju szczytem czystości sa ryby z 5cioma paskami ale są to osobniki powstałe w wyniku intensywnej selekcji i chowu wsobnego. 1
pozner Opublikowano 11 Lutego 2022 Autor #34 Opublikowano 11 Lutego 2022 (edytowane) 2 godziny temu, salvelinus napisał: Przedstawiam ciekawsze czyli 7 i 8 paskowe sztuki. Chciałbym poznać źródło. Ta z ośmioma pasami, to nie musi być saulosi. To może być jakaś Metriaclima. Zdjęcie jest fatalnej jakości. Zdjęcie z dużego oddalenia. Tak, jak wcześniej napisałem, 5-7 pasów, tyle może występować. Tu fotka samca z siedmioma pasami wykonana przez Ada Koningsa. Do tego mogą występować połowiczne pasy. Edytowane 11 Lutego 2022 przez pozner 1
salvelinus Opublikowano 11 Lutego 2022 #35 Opublikowano 11 Lutego 2022 Zdjęcie jest bardzo wysokiej jakości, ograniczeniem jest możliwość portalu, jest to w 100% saulosi.
salvelinus Opublikowano 11 Lutego 2022 #36 Opublikowano 11 Lutego 2022 14 minut temu, pozner napisał: Chciałbym poznać źródło. Ta z ośmioma pasami, to nie musi być saulosi. To może być jakaś Metriaclima. Zdjęcie jest fatalnej jakości. Tak, jak wcześniej napisałem, 5-7 pasów, tyle może występować. Tu fotka samca z siedmioma pasami wykonana przez Ada Keningsa. Koningsa 1
pozner Opublikowano 11 Lutego 2022 Autor #37 Opublikowano 11 Lutego 2022 Poprawiłem. Literówka z rozpędu.
pozner Opublikowano 11 Lutego 2022 Autor #38 Opublikowano 11 Lutego 2022 26 minut temu, salvelinus napisał: jest to w 100% saulosi. I jest opisane jako saulosi? Na zdjęciu nie wygląda.
salvelinus Opublikowano 11 Lutego 2022 #39 Opublikowano 11 Lutego 2022 (edytowane) Tak, zdjęcie jest podpisane przez autora książki i jednocześnie autora zdjęcia. Konsultowałem te kwestie również z innymi osobami nurkującymi w jeziorze czy łowiącymi ryby i wszyscy potwierdzają, że ilość pasów jest losowa podobnie jak u innych gatunków posiadających pasy. Edytowane 11 Lutego 2022 przez salvelinus
pozner Opublikowano 11 Lutego 2022 Autor #40 Opublikowano 11 Lutego 2022 (edytowane) Napisz, jak jest opisane to zdjęcie, gdzie zostało zrobione (w jakiej lokacji)? Ilość pasów jest losowa, ale w jakimś zakresie. Nie może być dwóch, jak i dwunastu. Edytowane 11 Lutego 2022 przez pozner
Rekomendowane odpowiedzi