Skocz do zawartości

Powrót do przeszłości - czyli nasze pierwsze zbiorniki Malawi ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Realizując pomysł Kolegi pozner i niejako czując się "wywołanym do odpowiedzi", zakładam wątek pt. jak wyżej ;) Zabawa niezbyt skomplikowana, a może okazać się fajna. Sięgnijmy zatem do swych przepastnych archiwów i przypomnijmy sobie, jak to było kiedyś.. Szczególnie ciekawa okazać się może.. ewolucja aranżacji :P zachęcam do udziału i publikowania fotek swoich pierwszych zbiorników malawi. Można podawać np. rok założenia, wymiary baniaka, rodzaj dekoracji i co kto jeszcze uważa za stosowne i ciekawe.. :)

To ja zapoczątkuję. Historia "mojej malawistyki" nie sięga zbyt dawnych czasów. Sądzę i mam nadzieję, że pod tym względem wiele osób mnie przebije.

Rok 2013, zbiornik standard 112 litrów, skały.. nawet nie wiem, jak to się zowie - zakupione gdzieś na składzie kamienia, piasek Kreisel - jestem mu wierny do dzisiaj :P roślinki to pozostałość po akwarium roślinnym.. ciężko było nagle tak diametralnie się przestawić ;) pamiętam, że nie miały zbyt długiego żywota. Na ostatniej fotce pierwsza obsada.. maluchy saulosi od jakiegoś osiedlowego handlarza. Znakomitą "genetykę" widać już od małego.. :P po wybarwieniu - rozpacz, ale wtedy nie zdawałem sobie sprawy, że jest aż tak źle ;)

m1.jpg

m3.jpg

m2.jpg

m4.jpg

• Dziękuję 4
Opublikowano
1 minutę temu, AndrzejWalb napisał:

.....u Ciebie Zbyszek to prawdziwa ewolucja! Ciekawe czy LM  dalej palisz? :)

Nie pale od 11lat ;)

• Dziękuję 1
Opublikowano

A to moja historia. Niestety to linki do galerii. Zdjęcia wykasowały się kiedyś, albo gdzieś są "zakopane". Może i lepiej, że są linki, bo są też opisy do zdjęć.

Ale numer, Zbychu, niezłe garaże miałeś...i te gotowe groty :P:D Seba, fajną solniczkę miałeś na początku :P:D Ciekaw jestem zdjęć innych weteranów klubowych ;):)

• Dziękuję 4