michal_j Opublikowano 8 Czerwca 2017 #81 Opublikowano 8 Czerwca 2017 (edytowane) ... Edytowane 18 Listopada 2018 przez xxx
luck83 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor #82 Opublikowano 8 Czerwca 2017 22 minuty temu, michal_j napisał: Może socolofi / Mphanga / msobo? Czy Socolofi nie jest za dużą rybą do mojego zbiornika (240)?
michal_j Opublikowano 8 Czerwca 2017 #83 Opublikowano 8 Czerwca 2017 (edytowane) ... Edytowane 18 Listopada 2018 przez xxx
luck83 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor #84 Opublikowano 8 Czerwca 2017 (edytowane) Przyznam, że mam pustkę w głowie co do obsady.. O ile wcześniej byłem pewien co do: - Perlmutt + Hara + Saulosi Później do: - Msobo + Demasoni To teraz nic już nie wiem Na pewno chcę aby pływały Msobo. Są piękne, na swój sposób unikatowe. Zastanawiam się nad Mphangą.. Samiec jest ciekawy, samice mniej, ale nie ma tragedii. Zastanawiam się nad Harą.. Standardowo samiec piękny, samice dają radę i wypadają korzystniej niż samice Mphangi. Socolofi? - samice są niemal identyczne jak samce... Wyglądają pięknie, ale cały harem będzie wyglądał niemal tak samo (piszę to jako laik). Czy dymorfizm płciowy tych ryb jest względnie prosty do zdefiniowania? Edytowane 8 Czerwca 2017 przez luck83
Bezprym Opublikowano 8 Czerwca 2017 #85 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Osobiście bardziej podobają się Hary niż socolofi. Już ładniejsze wydają mi się Callainosy cobalt blue. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Deadi Opublikowano 8 Czerwca 2017 #86 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Msobo + Hongi red top + Maingano i już więcej nie kombinuj
luck83 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor #87 Opublikowano 9 Czerwca 2017 (edytowane) Po nieprzespanej kolejnej nocy podjąłem decyzję.. Msobo + Hara + Maingano. Udało mi się znaleźć materiał, na którym widać obok siebie Msobo (samsa i samicę) i samca Hary w pełnej krasie, kapitalne zestawienie jak dla mnie! Maingano z wzdłużnymi pasami "uzupełni" całość i wszystko zamknę w kolorach niebieskich, żółtych i czarnych wraz z wszelkimi ich odcieniami Tu link do filmiku: Zamówienie składam u Pana Jarka z FischMagic. Edytowane 9 Czerwca 2017 przez luck83
michal_j Opublikowano 9 Czerwca 2017 #88 Opublikowano 9 Czerwca 2017 (edytowane) ... Edytowane 18 Listopada 2018 przez xxx
luck83 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor #89 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Nie broniłem Chciałem rozważyć inne możliwości. Obsada mi się podoba i tym samym przestaję kombinować. Myślę, że się sprawdzi. Pozostaje czekać na ryby 6 minut temu, michal_j napisał: BTW akurat na zdjęciu, które wstawiłeś jest hara i samiec interruptusa a nie maingano Wiadomo o co chodzi
Bezprym Opublikowano 9 Czerwca 2017 #90 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Będziesz zadowolony u mnie yellow hara i maingano znakomicie się ze sobą komponowały i względny spokój. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi