Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, harisimi napisał:

Może nie szukaj tylko kieruj się sercem :)

timi jedziesz...czuje to..

serranochromis robustus, rhamphochromis esox i na dno bagrusa ;]

• Dziękuję 3
Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, crav napisał:

timi jedziesz...czuje to..

serranochromis robustus, rhamphochromis esox i na dno bagrusa ;]

To jest konkretna propozycja, przemyślę ;)

p.s.

Co Perła robi z człowieka ;)

Edytowane przez timi
Perła
  • Dziękuję 2
Opublikowano

IMHO 2 gatunki w tym jeden gatunek z brzydkimi to pierwszy krok do mało kolorowego akwarium. Ja bym dał trzy gatunki. Przedewszystkim uzupełnił obsadę o kolor niebieski.  Np. bardzo dobrej jakości maingano. 

Opublikowano
31 minutes ago, Mortis said:

Widzisz jak działa? Wymazuje pamięć :D

Usmialem się dzisiaj :D .

A na temat;  Timi mozesz zdradzic czemu starasz się zredukowac obsade? Nimbo rozumiem. Wczesniej sugerowales, ze z racji zywieniowych, ale teraz widze, ze zastanawiasz się nad obsada, z kompromisowa dieta. Z filmiku widac, ze to wszystko dziala, a jak mowia jak cos dziala, to nie ma co zmieniac. Rozumiem chcialbys wiecej kamieni....a tak mnei to meczy :D. Mam nadzieje, ze na cokolwiek się zdecydujesz, bedziesz z tego zadowolony na koniec. Ja nie wiem czy bym się mogl pozegnac z tymi maisonami :).

Opublikowano
2 godziny temu, Paulstick napisał:

Timi mozesz zdradzic czemu starasz się zredukowac obsade?

Uważam, że moje akwarium jest za małe na taką obsadę, tym bardziej, że chciałbym pokombinować z większą ilością kamieni co by bardziej po "malawijsku" było.
Chciałbym praktycznie całe dno wyłożyć kamolami i z tyłu akwa więcej w górę, mbunie "plaże" nie są potrzebne. Automatycznie będę miał mniej litrów do dyspozycji i stąd decyzja o redukcji.

2 godziny temu, Paulstick napisał:

Z filmiku widac, ze to wszystko dziala, a jak mowia jak cos dziala, to nie ma co zmieniac.

Działać będzie do czasu, dopóki towarzystwo jest młode. Z czasem, tak jak wcześniej już pisałem, ta sielanka na pewno się skończy.

3 godziny temu, Paulstick napisał:

Ja nie wiem czy bym się mogl pozegnac z tymi maisonami :).

Są zarąbiste, wiem, ale trzeba im dłuższego akwarium, z czasem by się te samce wytłukły nawzajem, a szkoda bo...

19 minut temu, crav napisał:

Te maisony są skazane na sukces ze względu na miejsce skąd pochodzą....;-)

Opublikowano

to jak to tak widzisz to pomyśl o pozbyciu się crabro również...to duża silna ryba, która brzydnie jak się starzeje, a twoje też chyba nie są z "renomonowanego" źródła...zrobisz jak uważasz, ale trzymał bym to co masz ile się da, a przygotowywał bym się no całkowita zmianę...Jak byś chciał chętnie pomogę... 

• Dziękuję 1