jaras Opublikowano 5 Listopada 2016 #1 Opublikowano 5 Listopada 2016 (edytowane) Witam. Nadszedł czas przedstawić mój nowy projekt 500 plus czyli akwarium o wymiarach 200x50x50. Czemu tylko 50h. otórz mieszkam w drewnianym domu, z drewnianą podłogą i dodatkowe 10cm wysokości to kolejne 100kg. więc lepiej spać spokojnie. Szafka - płyta meblowa 18mm, blat 2x18mm wszystko razem sklejone i skręcone na konfirmaty - plecy 18mm, pozostaje tylko przykręcić fronty w ilości 3szt. a skrajne lewe i prawe części otwarte - szklane półki ala barek. Szafka stoi całą płaszczyzną na podłodze podklejone ma tylko filce meblowe w ilości 30szt. Tło - styropian 5cm .podkład wyryte groty, dodatkowo 5cm skały w najgrubszym miejscu ma jakieś 8cm a w najcięszym około 2cm. W tle zabudowany też turbo kaseciak. Całość wykończona CX5 i farbą akrylową czarna plus szara. Wzorowałem się na jednym z teł czeskiego producenta Pod kamienie jak i pod akwarium poszedł podkład panelowy ten piankowy 5mm Tak wygląda na dzień dzisiejszy tło zaszpachlowane na łączeniach po włożeniu do baniaka i pomalowane- kamienie to 60kg serpentynitu. Więcej nie chcę- wcześniej miałem gruzowisko zdjęcie może nie powala ale brak górnego oświetlenia nad akwarium robi swoje. Jutro pójdzie żwir (wisełka) a w poniedziałek zamawiam formatki Pcv i tubondu na pokrywę. Na razie to tyle Edytowane 5 Listopada 2016 przez jaras błąd
spiochu Opublikowano 5 Listopada 2016 #2 Opublikowano 5 Listopada 2016 Widzę, że farby chyba Colours. Nie spiesz się z zalaniem wodą, daj im dobrze wyschnąć. Ja to zrobiłem za szybko i miałem wodę-mleko. Czekam na efekt końcowy bo zapowiada się ciekawie. Wysłane z telefonu
jaras Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor #3 Opublikowano 5 Listopada 2016 zgadza się Colours, poprzednio też ich używałem i nic się nie działo. Jednak zalewanie dopiero za parę dni
egon44 Opublikowano 5 Listopada 2016 #4 Opublikowano 5 Listopada 2016 Mógłbyś podać nazwę tła na którym się wzorowałeś?
jaras Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor #5 Opublikowano 5 Listopada 2016 14 minut temu, egon44 napisał: Mógłbyś podać nazwę tła na którym się wzorowałeś? http://www.umeleskaly.cz/akvarijni-a-terarijni-pozadi/ 1
led4grow Opublikowano 6 Listopada 2016 #6 Opublikowano 6 Listopada 2016 Kurcze. .. a myślałem że tło DIY tylko z pianki, a tu proszę - można łatwiej Czekam z niecierpliwością na podświetlenie i efekt końcowy
suricade Opublikowano 6 Listopada 2016 #7 Opublikowano 6 Listopada 2016 Jedno z ciekawszych teł na forum. Gratulacje.
egon44 Opublikowano 6 Listopada 2016 #8 Opublikowano 6 Listopada 2016 Dokładnie!!!Proste a zarazem ciekawe
jaras Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor #9 Opublikowano 6 Listopada 2016 Dziękuję za pochlebne opinie. Oczywiście temat na bieżąco będę relacjonował
Bezprym Opublikowano 6 Listopada 2016 #10 Opublikowano 6 Listopada 2016 Kładłeś farbę bezpośrednio na styropian czy przed malowaniem dawałeś jeszcze zaprawę?
Rekomendowane odpowiedzi