Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to jest minus tej miejscówki, bo zimą w słoneczne dni będzie mocno doświetlone z racji bliskości okna, natomiast latem okno w sypialni mam zacienione praktycznie przez cały czas, bo kwiaty stoją na balkonie.

Ciekawe jak to pomoże Vallisirerii oraz jak wpłynie na glony.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ryby troszkę się zaaklimatyzowały, minął miesiąc, akwarium stabilne, ryby zdrowe i bardzo ruchliwe, jak to dzieciaki :) Prosiliście o zdjęcia, ale na to jeszcze czas, muszą się najpierw porządnie wybarwić.

Na razie mam jednego 100% samca, dwa w trakcie wybarwiania i około 4 kolejnych kandydatów... fajnie  by było gdyby reszta okazała się samiczkami ;) (dla przypomnienia 26 ryb)

Specjalnie chciałem odczekać i poobserwować maluchy zanim wrzucę coś więcej na forum. Teraz z czystym sumieniem mogę polecić hodowlę Pana Jarka - Fish Magic.

Nagrałem dziś film nową kamerką którą mam do testów. Ale niestety nie spełnia moich oczekiwań, film nagrany w 1080p/60fps ale nie powala jakością, słabo ostrzy.

• Dziękuję 1
Opublikowano
5 minut temu, Pleziorro napisał:

Ryby troszkę się zaaklimatyzowały, minął miesiąc, akwarium stabilne, ryby zdrowe i bardzo ruchliwe, jak to dzieciaki :) Prosiliście o zdjęcia, ale na to jeszcze czas, muszą się najpierw porządnie wybarwić.

Na razie mam jednego 100% samca, dwa w trakcie wybarwiania i około 4 kolejnych kandydatów... fajnie  by było gdyby reszta okazała się samiczkami ;) (dla przypomnienia 26 ryb)

Specjalnie chciałem odczekać i poobserwować maluchy zanim wrzucę coś więcej na forum. Teraz z czystym sumieniem mogę polecić hodowlę Pana Jarka - Fish Magic.

Nagrałem dziś film nową kamerką którą mam do testów. Ale niestety nie spełnia moich oczekiwań, film nagrany w 1080p/60fps ale nie powala jakością, słabo ostrzy.

Zmniejsz lub zmień karmienie bo są za okrągłe.

Opublikowano
2 godziny temu, fish_magic napisał:

Zmniejsz lub zmień karmienie bo są za okrągłe.

Dietę mają bogatą w spirulinę O.S.i., dodatkowo vivid kolor co drugi dzień i raz w tygodniu Tropical D-Allio Plus.

Wydaje mi się że właśnie niewiele dostają karmię ~9-10 i potem koło 17. 

1 godzinę temu, pozner napisał:

Jaką tam ogniskową ustawiłeś, rybie oko? :)

Pobaw się ustawieniami, może to kwestia ustawienia.

Fajnie to wygląda.

Wszystko idzie na auto, to jest sportowa kamera, więc nie za bardzo jest w czym grzebać, można jeszcze rozszerzyć rybie oko :) kąt 208 stopni !

Właśnie wróciłem od kolegi gdzie testowałem ją z dwiema popularnymi kamerami sportowymi w wersji 4 i 5. Przepaść jakościowa... na korzyść tamtych dwóch... 

Opublikowano

Wrzucam kolejny filmik, tym razem przy użyciu innej kamery:) 

Proszę oceńcie jakość obu filmów, na tym już chyba nie są takie okrągłe te moje Sauloski ;)

Opublikowano

Dzięki, że mi przypomniałeś jaka szybka i żywiołowa jest Mbuna. Żałuję, że tak mało jest zbiorników 1000+ z obsadą tej grupy. Kiedyś swoje akwariu zapełnię skałami i wrzucę pełno małej mbuny :)

Opublikowano
52 minuty temu, JemioloSeba napisał:

Żałuję, że tak mało jest zbiorników 1000+ z obsadą tej grupy.

Moj 1080l w lutym bedzie caly zapelniony Mbuna :cool:

• Dziękuję 1