Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiłem przymiarkę w baniaku, z kaseciakiem i oświetleniem i chyba wersje podłogowe były zbyt ciężkie, ten kamień po lewej jest przytłaczający ale musi zostać do maskowania kaseciaka. Natomiast odchudziłem pozostałe kamienie.

Co myślicie o takim układzie ?

2016-10-16_03-19-00.jpg

Opublikowano
37 minut temu, Pleziorro napisał:

Zrobiłem przymiarkę w baniaku, z kaseciakiem i oświetleniem i chyba wersje podłogowe były zbyt ciężkie, ten kamień po lewej jest przytłaczający ale musi zostać do maskowania kaseciaka. Natomiast odchudziłem pozostałe kamienie.

Co myślicie o takim układzie ?

2016-10-16_03-19-00.jpg

Ja bym po prawej stronie dała jeszcze coś niedużego z przodu, ale tak żeby był delikatnie oddalony od tyłu dwóch.

Co do lewej strony to ten duży całkiem mi się podoba, ale ten mały jakoś tak nie za bardzo. Może spróbuj jeszcze jakoś inaczej go ustawić.

Ja jeszcze dałabym kilka jakichś niedużych kamyków dookoła tych 2 gruzowisk. Ale to tak tylko moje odczucie :D

Opublikowano

Te małe planuję dorzucić już po zalaniu i zasypaniu piaskiem, obecnie nie posiadam małych kamieni... pokombinuję jeszcze z tym po lewej stronie.

Nie chcę dawać za dużo kamieni, żeby nie zabierać wody rybkom. Docelowo zdecydowałem się na 26 Saulosków do redukcji. I najlepiej jak by było ze 3 samce i z 15 samic... :) może sie uda :)

Opublikowano

Prawa strona - nie jest źle, ale sam nie wiem.....nie mam pomysłu.

Lewa strona - tu pogląd mam sprecyzowany: duży głaz jest super! ale bez średniaka i tych dwóch "bobków".

... ale to tylko moje zdanie:smile:

Opublikowano
1 godzinę temu, tom77 napisał:

Lewa strona - tu pogląd mam sprecyzowany: duży głaz jest super! ale bez średniaka i tych dwóch "bobków".

Tomek, tu ma pływać saulosi, czyli mbuna, więc nie odejmuj kamieni :) 

Jeśli chcesz utrzymać trzy samce, to ja bym dołożył kamieni, ale już wiesz, że lubię gruzowisko u mbuny, Dołóż chociaż jakiś płaski kamień z lewej strony z przodu (zamiast tych "bobków"). Jakiś płaski możesz podłożyć pod ten duży, żeby poszedł wyżej. Po prawej stronie ten lewy przesunąłbym bardziej do środka i do przodu. Obróciłbym go lekko w stronę przeciwną do ruchu wskazówek zegara. Utworzy się fajna "alejka". Z tyłu dodałbym jeszcze ze dwa kamienie i jakoś fajnie ułożył. Jeden powinien być wyższy...pionowy.