Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, pozner napisał:

Zadałem proste pytanie; po co sięgać do danych z wodociągów, skoro można zmierzyć wodę w kranie? 

Może dlatego, że większość zakładających akwarium nie ma testów a jak ma to złe a zakup to dosyć spory wydatek i z reguły kilka dni oczekiwania.

Czy to takie nieoczywiste? 

Bardziej zastanawia mnie to dlaczego nie wysłałeś mu po prostu PW tylko wolałeś publicznie i to jeszcze w nieodpowiednim dziale urządzić sobie przedstawienie? Wiem, że Decco to wyjątkowy klubowicz ale chyba nie zasługuje na tak dobitny wstęp do tematu. Przeczyta to jeden lub drugi i zaraz zacznie się gówno burza o nic. Pomyśl i odpowiedz szczerze - dlaczego nie PW?

Opublikowano
38 minut temu, JemioloSeba napisał:
47 minut temu, pozner napisał:

Zadałem proste pytanie; po co sięgać do danych z wodociągów, skoro można zmierzyć wodę w kranie? 

Może dlatego, że większość zakładających akwarium nie ma testów a jak ma to złe a zakup to dosyć spory wydatek i z reguły kilka dni oczekiwania.

I co taka informacja z wodociągów daje? Nic, i tak trzeba mieć testy, i tak trzeba przeprowadzić normalny start akwarium.

42 minuty temu, JemioloSeba napisał:

Bardziej zastanawia mnie to dlaczego nie wysłałeś mu po prostu PW tylko wolałeś publicznie i to jeszcze w nieodpowiednim dziale urządzić sobie przedstawienie? Wiem, że Decco to wyjątkowy klubowicz ale chyba nie zasługuje na tak dobitny wstęp do tematu. Przeczyta to jeden lub drugi i zaraz zacznie się gówno burza o nic. Pomyśl i odpowiedz szczerze - dlaczego nie PW?

Bo temat dotyczy wszystkich startujących baniak, mnie w najmniejszym stopniu. Gdyby sprawa dotyczyła mnie i tylko mnie, pisałbym na pw. Wielu ze startujących z akwarium i tak jest przerażonych masą informacji i tym ile rzeczy muszą ogarnąć. Dokładanie im kolejnej, jeśli nie jest potrzebna, uważam za przesadę.

Opublikowano
4 minuty temu, pozner napisał:

Wielu ze startujących z akwarium i tak jest przerażonych masą informacji i tym ile rzeczy muszą ogarnąć. Dokładanie im kolejnej, jeśli nie jest potrzebna, uważam za przesadę.

Dlatego jest taki Heniu, który wyręcza ich z części zadania i sprawdza parametry sam. Chyba nie powiesz mi, że dla startującego akwarium aż takim wyzwaniem jest podanie miejscowości lub ujścia? 

Co do informacji to bardzo dobrze, że są przerażeni... lepiej to niż zalanie akwarium i wrzucenie ryb na drugi dzień. Start akwarium to nie bajka i niech każdy wie z czym się to je. Decco tłumaczy to w sposób dobitny ale dzięki temu mamy coraz więcej świadomych osób na forum i każdy nowy po takim przejściu będzie pamiętał do końca życia jak wystartować akwarium.

5 minut temu, pozner napisał:

Bo temat dotyczy wszystkich startujących baniak, mnie w najmniejszym stopniu. Gdyby sprawa dotyczyła mnie i tylko mnie, pisałbym na pw.

I osoba, której to najmniej dotyczy ma najwięcej jak widać w tym temacie do powiedzenia (oprócz mnie :) ) Jak widać żaden biedny i pokrzywdzony świeżak nie wylewa żali na forum ani nie skarży tutaj więc chyba mało komu to przeszkadza, że jest proszony o podanie miejscowości jeśli prosi o pomoc. Jeszcze raz dodam... nie chce pomocy od Decco to nie podaje miejscowości.

Opublikowano
28 minut temu, JemioloSeba napisał:

Dlatego jest taki Heniu, który wyręcza ich z części zadania i sprawdza parametry sam. Chyba nie powiesz mi, że dla startującego akwarium aż takim wyzwaniem jest podanie miejscowości lub ujścia? 

Po co?

30 minut temu, JemioloSeba napisał:

I osoba, której to najmniej dotyczy ma najwięcej jak widać w tym temacie do powiedzenia (oprócz mnie :) ) Jak widać żaden biedny i pokrzywdzony świeżak nie wylewa żali na forum ani nie skarży tutaj więc chyba mało komu to przeszkadza

Bo traktuje to jako prawdę oczywistą. Deccorativo tak twierdzi, więc na pewno jest to potrzebne.

Opublikowano
1 minutę temu, pozner napisał:

Po co?

9 minut temu, JemioloSeba napisał:

A po co piszesz ludziom o obsadach? Po co? Przecież im się podoba zupa rybna bo jest kolorowo i co ich interesuje zdanie Poznera? 

Opublikowano
29 minut temu, JemioloSeba napisał:

A po co piszesz ludziom o obsadach? Po co? Przecież im się podoba zupa rybna bo jest kolorowo i co ich interesuje zdanie Poznera? 

Naprawdę nie widzisz różnicy?

Crav ma rację. Ubita jest już niezła pianka do kawy ;) Nie ma sensu tego ciągnąć. Zadałem pytanie, odpowiedzi nie będzie. Tyle w temacie.

Opublikowano

pamiętam jak dziś idąc lasem znalazłem kamień...i kolo niego był mech i w tym mchu był robaczek....tak mnie jego kolor zainspirował, że w garażu u sąsiada tak pomalowaliśmy sufit...wtedy pod tym sufitem własnie podjąłem decyzje o nowej filtracji.... serio 

Opublikowano
2 minuty temu, pozner napisał:

Naprawdę nie widzisz różnicy?

Widzisz... już tak to jest, że każdy widzi to co chce widzieć.

Temat chyba wyczerpany i pora skończyć zanim zabrniemy gdzieś, gdzie nie powinniśmy. Crav jak widać już jest w innym świecie :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.