Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uczepili się niektorzy kolegi deccorativo , nie wiem zazdroszczą mu wiedzy czy chęci pomocy innym . Jakaś masakra według mnie pytanie o wodociagi i sprawdzanie przez niego jest jak najbardziej na miejscu czasem w sutuacjacg nagłych pomaga , radzi robić podmiany żeby uratować pyszczki itd ale ważną informacją jest co kto ma w kranie bo może poniekąd sama woda po cześci się przyczynia do danych sutuacji.

Niemówiąc o tym że na każde zawołanie każdego forumowicza o pomoc kolega Deccorativo jako jeden z pierwszych z anielską cierpliwością spieszy z pomocą.

A co do "wciskania" np. Ustrojstwa to nie widzę w tym interesu żadnego tylko chęć przekonia o dobroci tego przedmiotu i pewnego rodzaju oszczedność nie musimy kupowac uzdatniaczy itd.

Moim zdaniem Admin powinnien zamknąć ten temat bo poniekąd jest to atak na osobe kolegi Deccorativo

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Dnia 19.09.2016 o 14:04, pozner napisał:

Mało tego, wyjawiłeś, że namawiałeś Zarząd, żeby ta informacja była obowiązkowa przy rejestracji!!!

To jest kompletna bzdura...

Nikt nikogo nie namawiał a w sugestiach dotyczących nowego softu prosił aby przy rejestracji był wymóg podawania miejscowości.

Opublikowano
1 godzinę temu, JemioloSeba napisał:

Kto jak kto ale tyle co Decco pomaga młodym to drugiego takiego ze świecą szukać.

I chwała mu za to. Nie oznacza to jednak, że jest "nietykalny", czy jest na specjalnych prawach. Forum służy do wymiany poglądów, informacji, wiedzy. Zadałem pytanie nie po to, żeby się czepiać, tylko po to, żeby się czegoś dowiedzieć. 

Bo co... bo prywatność narusza? Nie chce nie podaje - proste jak drut. 

Nie chodzi mi o prywatność. Sam dawno temu umieściłem w profilu miejsce zamieszkania. Jednak jeśli się chce, żeby informacja o miejscu zamieszkania była obowiązkowa, powinno się podać i uzasadnić tego powód. Nie każdy chce umieszczać takie informacje.

Wyręcza ich w szukaniu parametrów a jednemu lub drugiemu jaśniepanu to przeszkadza?

I o to mi chodzi, po co szuka? Jaki jest tego sens? Czy to zbrodnia, że zadaję pytania? Mam wszystko, co napisze deccorativo traktować, jako prawdę oczywistą. Zakładanie akwarium i tak już jest skomplikowaną czynnością. Dodatkowe komplikowanie, jeśli jest to niepotrzebne, wydaje mi się przesadą.

49 minut temu, maruda123 napisał:

A co do "wciskania" np. Ustrojstwa to nie widzę w tym interesu żadnego tylko chęć przekonia o dobroci tego przedmiotu i pewnego rodzaju oszczedność nie musimy kupowac uzdatniaczy itd.

Nie mam nic do ustrojstwa i nie tego dotyczy ten wątek

46 minut temu, JemioloSeba napisał:
Dnia 19.09.2016 o 14:04, pozner napisał:

Mało tego, wyjawiłeś, że namawiałeś Zarząd, żeby ta informacja była obowiązkowa przy rejestracji!!!

To jest kompletna bzdura...

Nikt nikogo nie namawiał a w sugestiach dotyczących nowego softu prosił aby przy rejestracji był wymóg podawania miejscowości.

O tym właśnie napisałem, ja napisałem "namawiał", Ty że "prosił", ja "informacja była obowiązkowa", Ty "wymóg podawania miejscowości"...semantyka.

Czy temat będzie zamknięty, czy nie, to nie ma znaczenia. Deccorativo nie odpowie, więc temat i tak umrze śmiercią naturalną.

• Dziękuję 1
Opublikowano
2 minuty temu, pozner napisał:

I o to mi chodzi, po co szuka? Jaki jest tego sens? Czy to zbrodnia, że zadaję pytania? Mam wszystko, co napisze deccorativo traktować, jako prawdę oczywistą. Zakładanie akwarium i tak już jest skomplikowaną czynnością. Dodatkowe komplikowanie, jeśli jest to niepotrzebne, wydaje mi się przesadą.

40 minut temu, maruda123 napisał:

Serio Pozner? Naprawdę? Czy już nikt nie wierzy w normalną ludzką chęć niesienia pomocy? Czy nawet na forum akwarystycznym musimy szukać jakichś teorii spiskowych? Czy w jakikolwiek sposób ugodził w Ciebie fakt, że Decco prosi o podanie stacji uzdatniania wody? Jak dla mnie robi to z czystej chęci pomocy a na ilość osób, którym pomaga to nie dziwię się, że woli sprawdzić to sam niż prosić kogoś w nieskończoność. Taki już jego sposób i jeśli ktoś nie chce jego pomocy to nie zauważyłem nigdzie aby się komuś wygrażał lub wyzywał - wyłącza się z rozmowy i tyle. Bywa nieraz pozytywnie upierdliwy ale taki już jest i chyba nie ma co tworzyć tematu o jego osobie bo to według mnie perfidna "szpilka".

Opublikowano

każdy ma prawo do swojego zdania i  pozner zadał proste pytanie...

nie ma odpowiedzi trudno nie ma co męczyć tematu dalej...

Opublikowano
5 minut temu, JemioloSeba napisał:

Serio Pozner? Naprawdę? Czy już nikt nie wierzy w normalną ludzką chęć niesienia pomocy? Czy nawet na forum akwarystycznym musimy szukać jakichś teorii spiskowych? Czy w jakikolwiek sposób ugodził w Ciebie fakt, że Decco prosi o podanie stacji uzdatniania wody? Jak dla mnie robi to z czystej chęci pomocy a na ilość osób, którym pomaga to nie dziwię się, że woli sprawdzić to sam niż prosić kogoś w nieskończoność. Taki już jego sposób i jeśli ktoś nie chce jego pomocy to nie zauważyłem nigdzie aby się komuś wygrażał lub wyzywał - wyłącza się z rozmowy i tyle. Bywa nieraz pozytywnie upierdliwy ale taki już jest i chyba nie ma co tworzyć tematu o jego osobie bo to według mnie perfidna "szpilka".

ile pomaga ile szkodzi to już czas pokaże, ale nie mi to oceniać...swoje zdanie mam ;)

Opublikowano

Jak dla mnie Pozner, to ten problem i w ogóle pytanie jest nie na miejscu.

Kolega Deccorativo, to zwykły człowiek posiadający jednak niesamowitą wiedzę na temat naszego biotopu popartą poprzez liczne eksperymenty i wiele innych. Pomaga każdemu, kto potrzebuje pomocy, więc takie pytanie o lokalizację jest jak najbardziej na miejscu, bo jak sam wiesz nie wszyscy od razu mają kupione testy do mierzenia parametrów wody, a dzięki wiedzy na temat stacji z jakiej brana jest woda, pomaga On ludziom z dylematem 'czy moja woda będzie odpowiednia?'

Opublikowano
6 minut temu, crav napisał:

każdy ma prawo do swojego zdania i  pozner zadał proste pytanie...

nie ma odpowiedzi trudno nie ma co męczyć tematu dalej...

To było pytanie "Szpilka" i to jest moje zdanie.

To, że ktoś ma jakiś swój schemat pomocy nie oznacza, że trzeba mu to publicznie wypominać i to w dziale, który nie ma nic do tego.

Ja jako uczestniczący w rozmowie nie będę przenosił ale proszę moderatorów o umieszczenie tego tematu tam gdzie jego miejsce czyli HydePark lub (najlepiej) w czyśćcu bo to nie ma nic wspólnego z wodą.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, pozner napisał:

Nie chciałbym, żeby było to odbierane jako jakaś krucjata przeciwko deccorativo. Nic z tych rzeczy. Nie czepiam się przecież wszystkiego, co pisze deccorativo. Od wielu miesięcy to mnie intryguje, a teraz tylko postanowiłem o to zapytać. To tyle.

58 minut temu, JemioloSeba napisał:

Czy już nikt nie wierzy w normalną ludzką chęć niesienia pomocy? Czy nawet na forum akwarystycznym musimy szukać jakichś teorii spiskowych?

Żadna teoria spiskowa. Niczym nie zostałem ugodzony, motywy pewnie są też szczytne, czyli chęć niesienia pomocy. Nie wiem, czemu moje zainteresowanie tą kwestią traktujesz jako "szpilę". Czy czepiam, czy czepiałem się kiedyś deccorativo? Dlaczego proste pytanie traktowane jest jak atak personalny na niego? I pytanie moje nie dotyczy schematu pomocy, tylko właśnie wody. Zadałem proste pytanie; po co sięgać do danych z wodociągów, skoro wystarczy zmierzyć wodę w kranie? 

Edytowane przez pozner
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.