Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 minuty temu, yaro napisał:

Jeżeli masz jeszcze czas to bym się odwołał od wyroku

I tu jest problem, ja nie dostałem wyroku sądu. Zobaczyłem go dopiero wczoraj w pozwie o odszkodowanie.

Moja była pracownica, pisała do mnie, że ma wyrok i przyjedzie z nim do mnie, jednak tego nie zrobiła.

Opublikowano
3 minuty temu, eljot napisał:

Nie dostałeś żadnego wezwania zawiadomienia przed rozprawą ?

Byłem na jednej z rozpraw przesłuchiwany i na tym moja rola się skończyła. Byłem wzywany jakoś świadek 5 kwietnia 2016 roku.

Druga rozprawa z tego co widzę na wyroku była 17 maja 2016r. a wyrok zapadł 24 maja 2016r

Opublikowano
19 minut temu, Post_Mortem napisał:

Od tego wyroku i tak nie mógłbyś się odwołać bo nie miałeś statusu strony w tym postępowaniu (sam napisałeś, że występowałeś w charakterze świadka). 

Fakt, wyjaśnia to również dlaczego nie zostałeś poinformowany o kolejnej rozprawie i wydanym wyroku.

Teraz pytanie od czego pracownika uniewinniono jak piszesz. Wydaje mi się że chodzi o sprawę kradzieży a nie sprawę w sądzie pracy odnośnie zwolnienia dyscyplinarnego (nie bardzo można uniewinniać ;)). Idź do jakiegoś adwokata a jak ci szkoda kasy to napewno we Wrocku przy UM jest darmowy radca prawny.

Opublikowano

Byłem poszkoszkodowany jako właściciel sklepu, ale sprawę do sądu wniosła policja.

Jednak już mniejsza z tym teraz czekam na odpowiedź z czytelni sądu z wydziału gdzie odbyła się sprawa :-)

Jednak bardziej mnie zastanawia czy po prawie 8 miesiacach od wyroku, w sadzie karnym, a ponad 13 miesięcy od zwolnienia, może jeszcze odwołać sie od zwolnienia w sądzie pracy 

Opublikowano

Z tego co zrozumiałem to ona nie odwołuje się od zwolnienia, tylko będzie cię skarżyć o odszkodowanie za bezprawną, jej zdaniem, dyscyplinarkę, ale może coś źle zrozumiałem ?