Wisz Opublikowano 28 Maja 2016 Autor #31 Opublikowano 28 Maja 2016 Ja mam oświetlenie na LEDach, więc nie będzie się nagrzewać. Ale jakiś powód na pewno znajdą, żeby tam włazić
Wisz Opublikowano 28 Maja 2016 Autor #32 Opublikowano 28 Maja 2016 Cholera... Właśnie walczę z płukaniem piasku Kreisel i jakaś masakra, cały czas mętna woda... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Raciczka Opublikowano 28 Maja 2016 #33 Opublikowano 28 Maja 2016 Ja mam oświetlenie na LEDach, więc nie będzie się nagrzewać. Ale jakiś powód na pewno znajdą, żeby tam włazić
egon44 Opublikowano 28 Maja 2016 #34 Opublikowano 28 Maja 2016 Cholera... Właśnie walczę z płukaniem piasku Kreisel i jakaś masakra, cały czas mętna woda... Płucz piasek małymi porcjami w lekko przechylonym na bok wiaderku cały czas go mieszając jednocześnie nalewaj wodę do wiaderka przez wąż żeby cały syf od razu wypływał...Płucz tak długo aż woda będzie w miarę klarowna... Potem resztę zrobią filtry ... 1
Wisz Opublikowano 28 Maja 2016 Autor #35 Opublikowano 28 Maja 2016 Malawi tez mam na LEDach. Powód znalazły - świetny widok No tak... Płucz piasek małymi porcjami w lekko przechylonym na bok wiaderku cały czas go mieszając jednocześnie nalewaj wodę do wiaderka przez wąż żeby cały syf od razu wypływał...Płucz tak długo aż woda będzie w miarę klarowna... Potem resztę zrobią filtry ... No też tak zrobiłem i też liczę na filtry
cronoseek Opublikowano 29 Maja 2016 #36 Opublikowano 29 Maja 2016 Na filtry nie licz. Piach musi być czysty, co z wody filtry wyłapią to jedno, a co ryby wykopią to inna historia... 1
Wisz Opublikowano 29 Maja 2016 Autor #37 Opublikowano 29 Maja 2016 Nie pocieszyłeś mnie... Woda przy płukaniu nie jest zasyfiona, tylko lekko mleczna. Powinna iść zupełnie krystaliczna? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
timi-akwaria.pro Opublikowano 29 Maja 2016 #38 Opublikowano 29 Maja 2016 Powinna iść zupełnie krystaliczna? Przy dobrze umytym tak. Spróbuj z małą ilością i płukaj aż do skutku. 1
Wisz Opublikowano 29 Maja 2016 Autor #39 Opublikowano 29 Maja 2016 Przy dobrze umytym tak. Spróbuj z małą ilością i płukaj aż do skutku. Jeszcze popróbuję...
Wisz Opublikowano 29 Maja 2016 Autor #40 Opublikowano 29 Maja 2016 Testowe ustawienie kamieni. Będę jeszcze kombinował z oświetleniem po bokach. Nie wiem, czy plaża po środku nie jest za mała dla non-mbuny.
Rekomendowane odpowiedzi