timi-akwaria.pro Opublikowano 20 Maja 2016 #11 Opublikowano 20 Maja 2016 Plezzioro, Decorativo, dziękuję za odpowiedź Zastanawiałem się, czym mogę umyć baniak, ale dostałem odpowiedź, zanim zadałem pytanie. Co do octu - czy mogę używać go do usuwania kamienia przy czyszczeniu akwarium, kiedy będą w nim ryby? Bo przy takiej twardości wody na pewno będzie się wytrącał na linii wody. Jak będziesz czyścił baniak regularnie czyli np. raz w tygodniu to nie bedziesz musiał używać żadnych specyfików.
lufa555 Opublikowano 20 Maja 2016 #12 Opublikowano 20 Maja 2016 Co do octu - czy mogę używać go do usuwania kamienia przy czyszczeniu akwarium, kiedy będą w nim ryby? Bo przy takiej twardości wody na pewno będzie się wytrącał na linii wody. Szyby umyjesz gąbką. W żadnym wypadku octem gdy pływają już ryby, no chyba, że zewnątrz.
Wisz Opublikowano 20 Maja 2016 Autor #13 Opublikowano 20 Maja 2016 Jak będziesz czyścił baniak regularnie czyli np. raz w tygodniu to nie bedziesz musiał używać żadnych specyfików. Rozumiem. A możesz polecić mi jakiś dobry czyścik, którym nie porysuję szyby? Albo przynajmniej nie za bardzo?
timi-akwaria.pro Opublikowano 20 Maja 2016 #14 Opublikowano 20 Maja 2016 Rozumiem. A możesz polecić mi jakiś dobry czyścik, którym nie porysuję szyby? Albo przynajmniej nie za bardzo? Zwykła gąbka do zmywania garów:)
Wisz Opublikowano 20 Maja 2016 Autor #15 Opublikowano 20 Maja 2016 Czyli najprostsze rozwiązania są najlepsze
klekot Opublikowano 20 Maja 2016 #16 Opublikowano 20 Maja 2016 A ja polecam zwykłą starą kartę bankomatową.
kado Opublikowano 21 Maja 2016 #17 Opublikowano 21 Maja 2016 A ja polecam zwykłą starą kartę bankomatową. Dokładnie jeden z najlepszych skrobakow. Też stosuje i polecam :-)
Andrzej Głuszyca Opublikowano 21 Maja 2016 #18 Opublikowano 21 Maja 2016 ...to co macie na szybach ,że kartą skrobiecie? Sposób fajny ale przy zarośniętych szybach.
klekot Opublikowano 21 Maja 2016 #19 Opublikowano 21 Maja 2016 Nie tak do końca tylko do zarośniętych szyb, bo jakikolwiek osad (mały glon), którego nie widać a czuć na szybach pięknie zbiera, a poza tym zero złotych, a i bezpieczne bo nie podjedzie piasek i ryski nie będzie.
Wisz Opublikowano 26 Maja 2016 Autor #20 Opublikowano 26 Maja 2016 No i jest!!! Swoje odczekałem (wolę to przemilczeć...), ale wykonanie jest rewelacyjne. Teraz wypoziomować i w przyszłym tygodniu zalewam.
Rekomendowane odpowiedzi