Skocz do zawartości

375l przygotowania do prawie startu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yellow to nie agresor ale nie da sobie w kaszę dmuchać więc bez obaw ;).

Maingano wcale nie jest o 1/3 mniejszy od reszty (może w jeziorze ale nie w akwa)

Osada ciekawa kolorowa bez brzydkich samic :).

Opublikowano

Estherae wybrałbym werskę OB gdyż samice mało wyróżniać się będą od yellowków. Ewentualnie yellow zamieniłbym na Perlmutt lub Joanjohnsoae.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Bezprym dla faceta różnica między żółtym a pomarańczowym jest niewielka dla kobiety to kosmos ;) ale opcja z OB jak najbardziej ciekawa.

Opublikowano

weź pod uwagę Metraclime callainos cobalt blue zamiast Hary , ja właśnie kupiłem u Malawiana i są przepiękne, a Hara w sumie ma takie szaroniebieskie kolorki, samiec też nie jest cały czas taki jasny ... taką obsadę bym polecał :

Melanochromis cyaneorhabdas

Metraclime callainos cobalt blue

Metriaclima Msobo Magunga

Melanochromis auratus

Opublikowano

Odnośnie Msobo i Callainosa widzę jedno niewielkie niebezpieczeństwo, jak trafi się jasny samiec msobo to może mieć przechlapane u callinosa (on leje wszystko co niebieskie ;)). Dodatkowo samice msobo i callinosa lubią się tłuc między sobą no i nie łączyłbym dwóch nieprzewidywalnych melanochromisów. Obsada z potencjalnie dużymi tarciami.

Opublikowano
Odnośnie Msobo i Callainosa widzę jedno niewielkie niebezpieczeństwo, jak trafi się jasny samiec msobo to może mieć przechlapane u callinosa (on leje wszystko co niebieskie ;)). Dodatkowo samice msobo i callinosa lubią się tłuc między sobą no i nie łączyłbym dwóch nieprzewidywalnych melanochromisów. Obsada z potencjalnie dużymi tarciami.

Potwierdzam w 100%.

Miałem takie połączenie msobo z callainosem i niestety musiałem przenosić msobo do innego baniaka.

Opublikowano

Nie chcę demolki także połączenie callainos i Msobo odpada.

Estherae OB jest piękna.

Kurcze, już sama jestem bardzo ciekawa co w końcu będzie u mnie pływać xD

Opublikowano
Potwierdzam w 100%.

Miałem takie połączenie msobo z callainosem i niestety musiałem przenosić msobo do innego baniaka.

no ja takiego połaczenia nie miałem, więc wierzę kolegom :)

Opublikowano

Kado a mógłbyś dać jakieś fotki albo najlepiej filmik ze swoimi Callainosami.? Jestem ciekaw jak u ciebie się prezentują.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

w poniedziałek , jak będę w domu ... na razie pływają z narybkiem demasoni ... może ktoś chce 12 szt demasonów młodych :) ?