Skocz do zawartości

Ocena obecnych parmetrów wody przy starcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie mam narazie co z nimi zrobić, a szkoda mi je spuścić w kiblu ? a może coś przyspieszy.

Edytowane przez Mucha
Opublikowano
13 godzin temu, Mucha napisał:

Hehe niestety cierpliwości nie mam :-) hehe pływa tam 9 neonków przejściowo :-)

O następny niecierpliwy ignorant i na dodatek dręczyciel ryb.

Mucha ty zmień nick na "Dręczyciel Ryb" :(

Start 8.01 na złotą rybkę a dziś NO2 -0,5 ppm ( poziom szkodliwości dla ryb od 0,3ppm)  więc mają tak jakby ciebie na tydzień wysadzili na Mont Evereście bez zapasu tlenu - powolne zdychanie.

Jeśli w ogóle zauważysz proces dojrzewania baniaka i po miesiącu wpuścisz pyszczaki to one dobiją te neonki w try miga.

O tym też wiesz bo te hehe świadczy że jesteś świadom co zrobiłeś. Najpierw męczarnie a potem szybka śmierć.

I dlatego ci nie pomogę :P

Opublikowano
5 godzin temu, deccorativo napisał:

O następny niecierpliwy ignorant i na dodatek dręczyciel ryb.

Mucha ty zmień nick na "Dręczyciel Ryb" :(

Start 8.01 na złotą rybkę a dziś NO2 -0,5 ppm ( poziom szkodliwości dla ryb od 0,3ppm)  więc mają tak jakby ciebie na tydzień wysadzili na Mont Evereście bez zapasu tlenu - powolne zdychanie.

Jeśli w ogóle zauważysz proces dojrzewania baniaka i po miesiącu wpuścisz pyszczaki to one dobiją te neonki w try miga.

O tym też wiesz bo te hehe świadczy że jesteś świadom co zrobiłeś. Najpierw męczarnie a potem szybka śmierć.

I dlatego ci nie pomogę :P

Jak uważnie przeczytałeś to rybki są tam przypadkiem bo szkoda było mi je do kibla spuścić :-(  zanim będą tam pyśki to ich już nie będzie. Dzis jadę je oddać tak że spokojnie. 

Bije się w pierś i wiem że źle zrobiłem.

Opublikowano

Dziś były następne pomiary:

No2 w okolicach 0,2-0,5

No3 bliżej 20 , ostatnio było pomiędzy 20 a 50 chyba że znowu źle odcztałem, bo te kolory to wg mnie pomiędzy co poniektóre.

Wszystko stoi w miejscu jak narazie.

IMAG1161.jpg

IMAG1163.jpg

Opublikowano
12 minut temu, Mucha napisał:

Dziś były następne pomiary:

No2 w okolicach 0,2-0,5

No3 bliżej 20 , ostatnio było pomiędzy 20 a 50 chyba że znowu źle odcztałem, bo te kolory to wg mnie pomiędzy co poniektóre.

Wszystko stoi w miejscu jak narazie.

IMAG1161.jpg

IMAG1163.jpg

Dlaczego Zoolek nadal? :o

Na prawdę te testy przekłamują, myślałem inaczej, dopóki się nie przekonałem porównując je z JBLem ;)

Zawsze miałem NO3 20, a wg JBLa miałem ok. 5.

Opublikowano
53 minuty temu, luki174 napisał:

Dlaczego Zoolek nadal? :o

Na prawdę te testy przekłamują, myślałem inaczej, dopóki się nie przekonałem porównując je z JBLem ;)

Zawsze miałem NO3 20, a wg JBLa miałem ok. 5.

No3 tak jak mówisz każdy pomiar to 20 :-) a zoolek nadal bo kasy nie mam narazie na jbl ? 3 tydzień leci a rośnie no2 , w sumie to w/g skali stanęło na pomiędzy 0,2-0,5

Opublikowano

Dziś były następne pomiary Ale już obiecanymi JBL:

No2 0,4

No3 około 80

Ryb już nie ma 3 dni jak obiecałem tak oddałem :-) wyniki dziwnie wysokie. Proszę o jakieś rady. Zbiornik już trochę chodzi .

IMAG1169.jpg

IMAG1170.jpg