deccorativo Opublikowano 27 Stycznia 2017 #111 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zrób 50% podmianę wody ale przez ustrojstwo albo Kup 118ml Kordon Amquel Plus i wlej do tej podmienianej wody. Pomierz po podmianie NO2 i NO3 ale dopiero jutro po widoku - nigdy nie robimy pomiarów przy sztucznym świetle. Jak masz Bakterie nitryfikacyjne typu Prodibio Biodigest , Seachem Stability to wlej ale żadne inne wynalazki z zoologa. Żebyś nie napisał jutro że nie było to kupiłem xxxxxxx - ma być - nie było tych to nic nie kupiłem.
Mucha Opublikowano 27 Stycznia 2017 #112 Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) 15 godzin temu, deccorativo napisał: Zrób 50% podmianę wody ale przez ustrojstwo albo Kup 118ml Kordon Amquel Plus i wlej do tej podmienianej wody. Pomierz po podmianie NO2 i NO3 ale dopiero jutro po widoku - nigdy nie robimy pomiarów przy sztucznym świetle. Jak masz Bakterie nitryfikacyjne typu Prodibio Biodigest , Seachem Stability to wlej ale żadne inne wynalazki z zoologa. Żebyś nie napisał jutro że nie było to kupiłem xxxxxxx - ma być - nie było tych to nic nie kupiłem. Powiedz mi proszę ile tego kordon amquel plus i seachema ? Jutro będę to robił bo dziś już nie dam rady. Rozumiem że jak zrobię jak mówisz to na następny dzień pomierzyc no2 i no3 ? Rozumiem że wypompować wodę, nalać nowej wlać Kordona i Bakterie ? Ile ewentualnie tej ampułki ? Przepraszam za pytania dość dziwne Ale ampułka np. Jest na 1000 L , a seachem jest w dawkach przez tydzień, za to kordon też w jakichś dawkach jest. Stąd moje może i głupie pytania :-( Edytowane 28 Stycznia 2017 przez Mucha
deccorativo Opublikowano 28 Stycznia 2017 #113 Opublikowano 28 Stycznia 2017 (edytowane) Kordon Amquel Plus to nowoczesny uzdatniacz wody kranowej który dodatkowo detoksykuje dla ryb i testów trucizny typu amoniak NH3 i azotyny NO2 oraz częściowo azotany NO3 . Pomaga więc przetrwać rybom stan zachwianej biologii nitryfikacyjnej bez szkody dla ich zdrowia.. Kup 118ml Kordona i 100-118ml Stability i lej oba wg instrukcji na opakowaniu na cała ilość wody w baniaku. Pomiary robisz na następny dzień przy świetle dziennym. Edytowane 28 Stycznia 2017 przez deccorativo
Mucha Opublikowano 28 Stycznia 2017 #114 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zaraz będę pompowal wodę a od 11 sklepy otwarte,więc będę działał w/g instrukcji.
Mucha Opublikowano 28 Stycznia 2017 #115 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Żeby nie było że nie ma :-) za tym kordonem pół Warszawy jeździłem, i oto jest. Dziś aplikacja woda podmieniona i jutro testy. Na pewno dam znać.
Mucha Opublikowano 29 Stycznia 2017 #116 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Dzisiejsze pomiary wg. wskazówek No2 - 0,1 No3 - 10/20 tak bardziej pomiędzy. Czyli towar kordon amquel raczej dużo pomógł no i podmiana wody. Dalej dodawać obydwóch preparatów wg. instrukcji ? Czy może inne zalecenia ? Poniżej zdjęcia z pomiaru.
deccorativo Opublikowano 29 Stycznia 2017 #117 Opublikowano 29 Stycznia 2017 nic nie lać więcej - tylko czekać i co 3-4 dni mierzyć NO2 i NO3. wszystko się zgadza NO2 -0,1 ppm a NO3 ok -15ppm a zapomniałem - wyrzucić testy zooleka by cię więcej nigdy nie korciło nimi mierzyć i pomyśleć jak głupio wydałeś na nie kasę. Solennie sobie przyrzec by więcej bzdurnie kasą nie szastać tylko najpierw pytać na forum czy warto na to coś wydać grosz.
Mucha Opublikowano 29 Stycznia 2017 #118 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Testy zoolka dostałem dlatego są u mnie. Ok czyli za jakieś 3 dni robię kolejne testy i dam znać co i jak :-) dziękuję za pomoc.
Bezprym Opublikowano 30 Stycznia 2017 #119 Opublikowano 30 Stycznia 2017 No3 powiedziałbym 10Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
Mucha Opublikowano 30 Stycznia 2017 #120 Opublikowano 30 Stycznia 2017 (edytowane) 29 minut temu, Bezprym napisał: No3 powiedziałbym 10 Dlatego właśnie wstawiłem dwie fotki :-) Edytowane 30 Stycznia 2017 przez Mucha
Rekomendowane odpowiedzi