Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Serio piszę... zawsze przed narurowcem trzymało mnie miejsce pod akwarium. Z racji przesiadki na większy baniak powiększyła się też szafka. Udało się gadżety żony upchać nieco niżej a ja mogłem zrobić narurowca. Nie było lekko bo to nadal szafka a nie stelaż ale się udało i najważniejsze, że dobrze się sprawdza. 

Największe plusy: zero rąk w akwarium, po wymianie wkładów woda nadal idealnie czysta a najważniejsze to całkowita cisza. Pompa CO jest niesłyszalna.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Mógłby mi ktoś powiedzieć dlaczego zawór z kranikiem lepiej dać przed pompą? Czy jednak nie ma to większego znaczenia?

Sklejam swojego narurowca i nie pamiętam już a drugi raz forum czytać nie mam czasu ;)

Opublikowano

Ja mam przed pompą ale są tacy co mają za i też nie narzekają. U mnie po zmianie wkładów kranik służy do odpowietrzania. Po zakręceniu korpusów puszczam wodę w obieg i bez włączania pompy czekam aż całe powietrze wyleci przez kranik. W ten sposób nigdy nie zapowietrza mi się pompa. Nie wiem czy Ci co mają za pompą mają takie problemy.