Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już niebawem zabieram się do wersji 3.1, odchodzę od konstrukcji narożnej na rzecz więcej zajmującej, ale z miejscem na podwójny blok absorbera, w jednym planuję umieścić A520E, a w drugim jeszcze nie mam pomysłu. Bloki absorbera będą wykonane z kanałów wentylacyjnych fi100. Wszystko już pozamawiane, będziemy razem z Raciczką testować, bo będziemy mieli bliźniacze kaseciaki. Postaram się wrzucić tu fotorelację z powstawania projektu.

25743037391_5ef6d2b6fb_h.jpg

• Dziękuję 1
Opublikowano
Nie pamiętam jaką masz pompę ale nic powyżej 2000l/h nie da rady w takiej konstrukcji. Poziom wody w komorze gąbki będzie po tygodniu niższy niż poziom pompy.

Możesz Sebastianie rozwinąć temat? Co ma bezpośredni wpływ na to, że poziom się obniży przy takiej konstrukcji kaseciaka?

Opublikowano

Miałem chyba 3 wersje kasety jednostronnej na pompie jebao dc3000. Każda po ponad tygodniu użytkowania zaczynała zaciągać powietrze w komorze pompy - poziom wody był zbyt niski. Dziś jeszcze spróbowałbym opcji z nie klejeniem za gąbka przegrody ale to zmienia zasady działania kaseciaka.

Opublikowano

A jakie wysokie były dolne przepływy ? może tu był problem ? A i jeszcze pytanko, czemu dopiero po tygodniu przepływ padał ? co się zapychało ?

ps. Pompa DCT 4000 więc mam czy zasiorbać :)

Opublikowano

Nie, ten wymiar jest ogólnie dostępny w sieci, ale komora jest robiona pod DCT4000/DCT3000 przyszłościowo,jak byś jednak chciała mieć sterowanie pompą i większy przepływ.

Zastanawiam się o co chodzi z tym zapychaniem, obecnie mam dość podobny układ filtra, z pominięciem komory bloku absorbera, czy to umiejscowienie pompy.