Skocz do zawartości

Rezygnacja Zarządu Klubu Malawi z dniem 01.01.2016 roku no i moje pożegnanie :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz przyszła kolej na tytuł Prezesa Honorowego KM :-)

Tworzenie takiego tytułu wg mojej opinii nie ma najmniejszego sensu ☺. Na tą chwilę na taki tytuł nie zdołał zapracować nikt. Taki tytuł byłby zaś rażącą niesprawiedliwością względem innych Prezesów, tych którzy zrobili dla Klubu bardzo dużo dobrego i względem członków Zarządu i informatyków bo KM to wspólny twór na który składa się praca lekko szacując kilkudziesięciu społeczników. Mimo wszystko dziękuję za te wyrazy akceptacji tego co zrobiłem.

-- dołączony post:

Schodzący z tronu Król powinien wyznaczyć swojego następce :D albo zaproponować kandydata :D
To nie monarchia absolutna ☺ tylko demokratyczna instytucja a głębokie przywiązanie do tej ideii udowodnili chociażby moi koledzy z Zarządu ustępując wraz ze mną. Obiecuję, że będę starał się robić akurat coś odwrotnego. Nawet jeśli Prezesem zostanie klubowicz , który ocenia moją kadencję absolutnie negatywnie to niech się tak stanie. Tylko tak bowiem pozna jaki to chleb ☺.
Opublikowano

Hari jak cię lubię to masz u mnie czerwoną kartkę za dezercję ;). A tak na poważnie to IMHO była najlepsza kadencja jaką pamiętam a i wybory były szumne (oby następne obfitowały w kandydatów). Całą ekipa była zgrana i zapewne stąd tak dobrze ją oceniam bo zgranie i chęć porozumienia + zdolność do kompromisów to podstawa dobrego zarządu.

Mam nadzieję że pozostali członkowie (argumenty Hariego rozumiem i szanuję) staną w szranki wyborcze pomimo że ogólnopolskich wyborów każdy ma dość ;).

• Dziękuję 1
Opublikowano

Szkoda Hari :( Mimo, że nie jestem Klubowiczem, bardzo mi się podobało to co robiłeś wraz z Zarządem. Ale jeśli taka Twoja decyzja, cóż... szkoda :(

• Dziękuję 1
Opublikowano
Taki tytuł byłby zaś rażącą niesprawiedliwością względem innych Prezesów, tych którzy zrobili dla Klubu bardzo dużo dobrego i względem członków Zarządu i informatyków bo KM to wspólny twór na który składa się praca lekko szacując kilkudziesięciu społeczników.

Nie wiem czy jakiś były Prezes jest obecny w Klubie, a chciałbym to wiedzieć. Jak widzisz, jest też praktyczna strona takiego wyróżnienia...informacyjna :) Nie widzę przeciwwskazań (to chyba cytat z "Vabanku II" :)), żeby inni Prezesi mieli taki dopisek przy nicku, jeśli na niego zasłużyli. Członkowie Zarządu i informatycy mają odpowiednie wyróżnienia przy nickach, pełniące jednocześnie funkcję informacyjną ;)

Za Tomkiem obawiam się, że może być problem z wyborem twojego następcy. O ile dobrze pamiętam, przy ostatnich wyborach, nie było jakiegoś dużego wysypu kandydatów do działania w Klubie, kilku odmówiło. Obecni członkowie Zarządu już zadeklarowali, że nie chcą Ciebie zastąpić...no nie wiem, obym nie wykrakał :)

Opublikowano

Prezesów aktywnych poza mną mamy jeszcze dwóch. Zarówno danielj jak i yaro robili dobrą robotę i klub tez za ich kadencji dobrze funkcjonował. Nie wydaje mi się jednak aby i ich interesował tytuł honorowego prezesa. Jest w regulaminie forma wyróżnienia osób zasłużonych i nie wydaje mi się aby trzeba było tworzyć nową. Zamykając temat powiem tylko, że wątek pożegnalny nie wydaje mi się miejscem do dywagacji na ten temat ;-).