Skocz do zawartości

Rezygnacja Zarządu Klubu Malawi z dniem 01.01.2016 roku no i moje pożegnanie :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz rację Wojtku. Nie ma ludzi niezastąpionych ale są tacy, których cholernie ciężko zastąpić. Jeszcze jakiś czas temu myślałem, że bycie prezesem to nic takiego i dałbym pewnie radę. Dupa... nie dałbym i dziś o tym wiem. Masz charakter do tej roboty i jak by nie patrzeć duszę "urzędnika" - z całym szacunkiem. Ciężko będzie tak skrupulatnie prowadzić te papierkowe sprawy, te rozliczenia i wszystkie inne pierdoły, którymi się zajmowałeś. Jest tego cała masa i po kilku rozmowach telefonicznych wiem, że jesteś człowiekiem wyjątkowo dokładnym i u Ciebie nie ma miejsca choćby na najmniejsze ryzyko związane ze sprawami papierkowymi. Wszystko czarne na białym i koniec kropka. Pod tym względem chyba nikt Ci nie dorówna.

Oczywiście to tylko połowa sukcesu bo Twoja wiedza i chęć pomocy również mnie zaskoczyła. Dzwoniłem do Ciebie kilka razy i ani razu nie odczułem, że mnie zbywasz lub nie chcesz mi pomóc... wręcz przeciwnie, to ja musiałem kończyć rozmowę bo Ty gadałeś jak nakręcony! Dzięki za pomoc z chorobami i dawkowaniem Metro. Dziś sam przekazuję tę wiedzę "młodszym" ale pamiętam od kogo się uczyłem. Dzięki za wykłady na temat mixu mbuny i predatorów. Dzięki Tobie pewnie uniknęliśmy klęski.

Najważniejsze jednak, że nadal tu będziesz i będziesz wspomagał nowego prezesa.

Dzięki Wojtek!

• Dziękuję 1
Opublikowano

Nie wiem, ale tak mi przyszło do głowy, że skoro tak wszyscy szanują, włącznie ze mną, pod wieloma względami, harisimi`ego, to może wyróżnić Go, na odchodnym z prezesury, tytułem Honorowego/Zasłużonego Prezesa Klubu. Wyróżni to jego niekwestionowaną pozycję w Klubie i będzie swoistym podziękowaniem za zasługi dla Klubu.

Pomysł zacny, lecz wymagający zmiany regulaminu PSMP "KM", a jak zapewne wiecie ścieżka legislacyjna jest sformalizowana:

"15. Zmiany regulaminu.

• Zmiany regulaminu przez władze Stowarzyszenia następuje wspólną, jednomyślną decyzją Prezesa i Zarządu Stowarzyszenia.

• Zmiany regulaminu Stowarzyszenia przez członków są możliwe po ich zgłoszeniu na forum dyskusyjnym Stowarzyszenia i głosowaniu z udziałem co najmniej 2/3 członków i z przewagą 2/3 głosów."

Znając Wojtka, wszyscy wiemy, że w okresie gdy jest jeszcze Prezesem nie zgodzi się na zainicjowanie takich działań.

Natomiast pomysł godny rozważenia przez Zarząd kolejnej kadencji. W przeszłości Wojtek posiadał tytuł Członka Honorowego KM, którego - jak zapewne pamiętacie - zrzekł się, żeby móc kandydować do zarządu KM w roku 2013. Teraz przyszła kolej na tytuł Prezesa Honorowego KM :-)

• Dziękuję 4
Opublikowano

I znowu dziękuję bo aż ciepło się robi na sercu. Przy całej istotności mojej osoby dla mnie jako tej istoty , w chwili obecnej dla KM jestem jednak najmniej istotny ☺. Jako, że gdzieś tam raz mocniej raz słabiej mój głos będzie słyszalny i od razu uspokajam potencjalnych zarządców, nie w życiu zarządczo- działalnościowym lecz w zakresie merytorycznym. Oczywiście jak zawsze będę służył pomocą. Dla Klubu jednak o wiele mniej istotne jest to co będę miał przy nicku od tego kto będzie miał przy nicku czerwony napis zaczynający się na P ☺. Myślcie Panowie o tym kto będzie po mnie bo w tym ferworze związanym z pożegnaniem umyka to, że ustępujący ze mną koledzy zadeklarowali jednoznacznie, że Prezesem być nie chcą a moje typy na razie wycinają się same ☺

Opublikowano

A no właśnie... Może stworzyć jakiś wątek z kandydaturami w takim razie? Wszak czasu nie za wiele, żeby przekonać ludzi do swoich założeń.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Na razie wątek wyborczy nie powstaje bo z formalnego punktu widzenia kampania może ruszyć po naszym ustąpieniu. Jednak nie przeszkadza to abyście temat zaczęli dyskurs na czacie czy w PW ☺

Opublikowano
A no właśnie... Może stworzyć jakiś wątek z kandydaturami w takim razie? Wszak czasu nie za wiele, żeby przekonać ludzi do swoich założeń.

Jeśli jest w ogóle jakiś kandydat chętny :D

Opublikowano

1/

Myślcie Panowie o tym kto będzie po mnie bo w tym ferworze związanym z pożegnaniem umyka to, że ustępujący ze mną koledzy zadeklarowali jednoznacznie, że Prezesem być nie chcą

2/ Pamiętam z przeszłości, że prezesa wybiera nowo wyłoniony zarząd.

3/ Wygląda na to, że może dojść do sytuacji, że w nowym zarządzie może nie być chętnego do objęcia funkcji prezesa. Chociaż oczywiście nie musi to tak wyglądać.

4/ Jest jeszcze możliwość, że źle rozumuję. Albo że niepotrzebnie kraczę.

Opublikowano

Dobrze pamiętasz ☺. Mam nadzieję, że pesymizmistyczna wizja się nie ziści. Ze swojej strony zdeklaruje się, że każdy nowy prezes może liczyć na moje wsparcie i realną pomoc przy przejmowaniu sterów.