romekjagoda Opublikowano 30 Października 2007 #1 Opublikowano 30 Października 2007 Czy ktoś ze starszych stażem kolegów lub koleżanek mógłby mi powiedzieć, dlaczego konkursy malawi roku i miesiąca zostały zawieszone? Fakt, że w 2004 r. np. nie wszystkie zaprezentowane tam zdjęcia przedstawiały akwa założone zgodnie z propagowanymi w KM zasadami, ale obecnie zdjęć w Galerii przybywa z dnia na dzień niemalże, wiele jest wysokich lotów. Czy Rada KM nie zastanawiała się nad reaktywacją tych konkursów? Jeśli jestem jedynym niewtajemniczonym / zainteresowanym to sorry za zawracanie głowy, ale osobiście idea mi się podoba. Pozdrawiam! Cytuj
sysgone Opublikowano 30 Października 2007 #2 Opublikowano 30 Października 2007 na chwile obecna moge powiedziec tylko tyle, że juz za sekunde, juz za momencik ... Cytuj
romekjagoda Opublikowano 30 Października 2007 Autor #3 Opublikowano 30 Października 2007 Super wiadomość! No to już nie pytam więcej by nie zapeszyć, tylko trzymam kciuki Cie jego mać no, miałem wyczucie - jak to mówią starożytne Pepiki "perfekt tajming" Powodzenia w pracach! PS. A czemu w ogóle zdjęto ten konkurs z wokandy? Cytuj
sysgone Opublikowano 30 Października 2007 #4 Opublikowano 30 Października 2007 powodow bylo kilka, jeszcze za starego rządu konkurs przestal sie cieszyc duzym zainteresowaniem, zostal przesuniety/powiazany z konkursem na akwarysta.pl a pozniej nie zostal aktywowany Cytuj
romekjagoda Opublikowano 5 Listopada 2007 Autor #5 Opublikowano 5 Listopada 2007 Sysgone, pomyślałem ewentualnie by stworzyć alternatywnie do Malawi miesiąca, coś takiego jak Malawi Top 20, albo Malawi Hall of Fame Jeśli np. argument ciągłej powtarzalności tego konkrusu (np. co miesiąc) odstrasza Adminów od ponownego wprowadzenia Konkursu to może właśnie zrobić cos takiego na stałe. Albo jednocześnie - Malawi Miesiąca/Kwartału plus Malawi Top 20/30/50. Pozdrawiam Cytuj
Mjunszajn Opublikowano 5 Listopada 2007 #6 Opublikowano 5 Listopada 2007 Moja propozycja jest aktualna i nie widzę problemu aby uatrakcyjnić w ten sposób właśnie taki konkurs. Cytuj
sysgone Opublikowano 5 Listopada 2007 #7 Opublikowano 5 Listopada 2007 Przygotowaniami zajmuje sie blizniak2, czlowiek "doswiadczony" w temacie konkursow ;-) Cytuj
romekjagoda Opublikowano 5 Listopada 2007 Autor #8 Opublikowano 5 Listopada 2007 No to Blizniak został chyba wywołany do odopowiedzi Czekamy. Myślę, że idea warta jest pociągnięcia, gdyż poziom w galerii rośnie, a konkurs działałby dodatkowo stymulująco. Jak patrzę na te akwaria, które wygrywały konkursy w latach 2003-4 i na baniaki prezentowane obecnie, to myślę, że poziom prezentowany obecnie jest znacznie wyższy. Warto byłoby stworzyć wizytówkę Klubu Malawi, a taki konkurs mógłby się temu przysłużyć. Także trzymam kciuki by to się udało. Pozdrawiam Cytuj
blizniak2 Opublikowano 10 Listopada 2007 #9 Opublikowano 10 Listopada 2007 No to się melduję. Regulamin i ogólne zasady konkursu są już znane po poprawkach zostaną zaprezentowane w odpowiednim dziale. Nagrody dla zwycięzców.....no cóż. Kiedyś ch nie było. Teraz BĘDĄ i to bardzo atrakcyjne! I tym razem nie graniczymy się do akwarum roku. Spodziewajcie się 3 kategorii konkursu :-) Szczegóły i odpalenie konkursu niebawem !!! Cytuj
romekjagoda Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor #10 Opublikowano 10 Listopada 2007 Blizniak no to naprawdę są wspaniałe wieści! Ciekaw jestem regulaminu konkursu i jego formy, a także sposobów głosowania, kryteriów oceny (tylko jedno generalne czy wiele), formalnych kryteriów, jakie akwa musi spełniać (tzw. zgodność z kanonami sztuki ) Myślę, że będziemy świadkami pasjonującej rywalizacji, bo jest w galerii kilkanaście/dziesiąt prawdziwych perełek zasługujących na wyróżnienie. Powtarzać się nie będę, ale widze w tym także realizację misji niesienia kaganka oswiaty dla adeptów oraz misję rozsiewania wirusa Malawi wśród niewiernych uprawiającyh inne formy akwarystyki No i fakt, że udało Wam się jeszcze zorganizować nagrody zasługuje na brawa! Czy możesz zdradzić, czy udział w konkursie wymaga członkostwa w KM czy można być sympatykiem/zarejestrowanym członkiem forum lub galerii? Dobra. Wiele pytań. Najlepiej będzie chyba jak najszybciej przedstawić regulamin. Czekam niecierpliwie, mam nadzieję, że nie jestem sam w tym oczekiwaniu. Choć pewnych b. silnych kandydatów na zwycięzców, niejako klasyków Galerii, można typować już teraz. Pewnie wiecie o których baniaczkach mówię Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi