marcin1ja1 Opublikowano 28 Grudnia 2015 #61 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Próbowałem już przeróżnych pokarmów w różnej formie i różnych producentów. Jeszcze nigdy się nie spotkałem z brakiem chęci do jedzenia. Wiadomo, że jeżeli ryba była całe życie karmiona płatkami to będzie potrzebowała paru dni aby przerzucić się na granulat. Podtrzymuję wersję stana, że ryby prawdopodobnie karmione są od serca.
bajron1984 Opublikowano 28 Grudnia 2015 #62 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Być może koledzy macie jak zwykle racje i daję ten NLS w zbyt dużej ilości.
marcin1ja1 Opublikowano 29 Grudnia 2015 #63 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Być może koledzy macie jak zwykle racje i daję ten NLS w zbyt dużej ilości. NLS to karma klasy premium. To znaczy, że ma bardzo wysoką jakość (dobrą przyswajalność), dlatego nie trzeba jej tyle sypać co "zwykłej" karmy. Kto ma kota lub psa ten wie, że taka sama sytuacja jest z marketowymi karmami w porównaniu z karmami premium.
bajron1984 Opublikowano 29 Grudnia 2015 #64 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Tylko jak sypie tak jak stan radził, to te większe i silniejsze rybki zjedzą ale te mniejsze głodują.
egon44 Opublikowano 29 Grudnia 2015 #65 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Tylko jak sypie tak jak stan radził, to te większe i silniejsze rybki zjedzą ale te mniejsze głodują. To weź tą samą dawkę pokarmu (taką jak radził tobie stan) którą karmisz ryby,podziel na dwie porcje i wsyp jednocześnie obie,czyli jedną z lewej,a drugą porcję z prawej strony baniaka to wszystkie pojedzą,u mnie się sprawdza...
bajron1984 Opublikowano 16 Stycznia 2016 #66 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Mam do was pytanko bo karmię mieszanką spiruliny i kril flakes oraz daje im osobno NLS mam w baniaku nową obsadę czy koniecznie trzeba im dawać też mrożonki?czy obejdą się bez tego?bo nie chciałbym żadnego syfu do baniaka wpuścić.
egon44 Opublikowano 16 Stycznia 2016 #67 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Mam do was pytanko bo karmię mieszanką spiruliny i kril flakes oraz daje im osobno NLS mam w baniaku nową obsadę czy koniecznie trzeba im dawać też mrożonki?czy obejdą się bez tego?bo nie chciałbym żadnego syfu do baniaka wpuścić. Możesz odrzucić mrożonki,pozostałe pokarmy spokojnie wystarczą dla twoich rybek...
stan Opublikowano 16 Stycznia 2016 #68 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Mrożone pokarmy fajny temat ale jest jedno ale ;-) No i w tym ale czai się pokarm w zoologicznym kilkukrotnie mrożony i rozmrażany. A taki pokarm może mieć patogeny itp. Ogólnie jeżeli jesteś pewien źródła mrożonego pokarmu fajnie dwa razy w tygodniu podać taki pokarm. No ale jak nie masz to pokarm który dajesz jest wystarczający.
bajron1984 Opublikowano 16 Stycznia 2016 #69 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Właśnie nie jestem pewien i.... nie podejmę tego ryzyka by testować mrożonki na rybkach;)Pogadam z żoną może ona się skusi:D
Andrzej Głuszyca Opublikowano 16 Stycznia 2016 #70 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Pogadam z żoną może ona się skus ...najpierw z teściową spróbuj:)
Rekomendowane odpowiedzi