Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie.

W końcu szafka wyschła po przemalowaniu i mogę przystąpić do dalszych działań. Dziś ułożyłem dekoracje i zastanawiam się czy nie za dużo kamieni? Muszę jeszcze kupić piasek,bo kupiłem w Castoramie ostatnio ten z Kreisela i wydaje mi się że za ciemny jest. Poniżej jedno zdjęcia z dzisiejszej pracy.

0e12dcb3b908e331b5ce8c0100748ba6.jpg

Opublikowano

witaj,

za dużo nie, ale moim zdaniem zbyt nisko. Jak wsypiesz piasek, to ledwie będą wystawały. Postarałbym się o jakieś wyższe kamienie - przyda się do zasłonięcia sprzętu w akwarium (rurki, filtry), a i spowoduje, że ryby będą pływały wyżej.

Piasek zmienia barwę w zależności od oświetlenia. W akwarium będzie zupełnie inny, niż w worku. ;)

Opublikowano

A jak dużo piasku muszę wsypać? Mam jeden taki duży kamień ale jest ciężki i boję się,że to nie będzie za duży ciężar,bo wtedy będzie samych kamieni koło 35kg.

Opublikowano

Myślę, że jeden worek 25 kg powinien wystarczyć.

Jakiś podkład między kamienie i szkło, stabilne ustawienie, na koniec piasek i nie powinno się nic stać. U siebie mam ok. 50 kg serpentynitu, z czego największy kamień waży dobre kilkanaście kg.

Ewentualnie może postaraj się ułożyć jakieś wyższe konstrukcje z tych skałek co na fotce.

Opublikowano

Na dnie pod kamieniami jest juz 1cm pianki pod panele. Teraz tylko muszę inaczej kompozycje ustawić i zasypuje piaskiem i reszta działania. Może w tym tygodniu w końcu skończę i przełożę moich podopiecznych do większego mieszkanka.