timi-akwaria.pro Opublikowano 29 Kwietnia 2015 #11 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 A co zrobić z tymi moimi rybkami wtedy? Oddać tam skąd do Ciebie trafiły, a w zamian za nie weź saulosi i już
JemioloSeba Opublikowano 29 Kwietnia 2015 #12 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Dokładnie jak radzi Andrzej i Timi. Połącz poziomowanie z wyłapaniem całej obsady i oddaj ją do zoologa w zamian za 10 maluchów Saulosi. To dość popularny gatunek więc nie powinno być kłopotu z dostępnością. Z 10 młodych po jakimś czasie będziesz w stanie zostawić sensowny harem 1+4 ale o to się na razie nie martw.
Wojtasny Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor #13 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 No to przy najbliższej wymianie wody muszę się tym zająć. Dzięki za cenne informacje zanim jednak to zrobię to najlepszym rozwiązaniem byłoby w końcu kupić jakieś większy zbiornik i robić wszystko od podstaw.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 29 Kwietnia 2015 #14 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 No tak masz rację,ale to musiałbym od połowy akwarium coś podłożyć żeby to w miarę równo stało. ...napiszę dla jasności...Poziomujesz szafkę czyli kliny pod szafkę a nie pod akwa.
Wojtasny Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor #15 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 ...napiszę dla jasności...Poziomujesz szafkę czyli kliny pod szafkę a nie pod akwa. No tak bo akwarium może pęknać. No ale szafkę muszę też od połowy poziomować.
timi-akwaria.pro Opublikowano 29 Kwietnia 2015 #16 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 ...najlepszym rozwiązaniem byłoby w końcu kupić jakieś większy zbiornik i robić wszystko od podstaw. To jest najlepsze rozwiązanie:)
Wojtasny Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor #17 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Mam już jedno akwa na oku i jutro muszę tam dzwonić żeby się dogadać,bo cena atrakcyjna jak za 240l z szafką i pokrywą bo tylko 350zł. Uprzejmie proszę o prowadzenie w tym wątku dyskusji na tematy, które swoim zakresem nie wykraczają poza ramy działu "Przedstaw się i swoje akwarium". Jeżeli autor wątku jest zainteresowany uzyskaniem porad lub informacji, które wykraczają swoim zakresem poza ramy tego działu proponuję założenie odrębnych wątków we właściwych działach forum. Post_Mortem
Wojtasny Opublikowano 1 Maja 2015 Autor #18 Opublikowano 1 Maja 2015 No i stało się. Dziś dobiłem targu i kupiłem większe akwarium 240l o kształcie fali,wraz z szafką oczywiście. Muszę tylko szafkę przemalować bo nijak nie pasuje mi do mebli w pokoju,ale nie wiem jakiej farby użyć na płytę meblową. Dodaje jedną fotkę jak wygląda teraz przed całym zabiegiem.
suricade Opublikowano 1 Maja 2015 #19 Opublikowano 1 Maja 2015 Szafkę możesz okleić odpowiednią folią samoprzylepną. Dostępna jest w sklepach budowlanych i necie.
Wojtasny Opublikowano 1 Maja 2015 Autor #20 Opublikowano 1 Maja 2015 Wszystko spoko tylko nie mam cierpliwości do takiego oklejania więc wolałbym to pomalować.
Rekomendowane odpowiedzi