Michalooo Opublikowano 25 Maja 2015 Autor #21 Opublikowano 25 Maja 2015 Szafka ocynkowana, blaty docięte, w piatek przyjeżdża akwarium, dzis zamawiałem serpentynit, odbieram razem z szkłem. Mam pytanie czy filtr hw-303b i eheim ecco 2234 wystarczy jako filtracja do takiego baniaka? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Misiek Opublikowano 26 Maja 2015 #22 Opublikowano 26 Maja 2015 Biologicznie to by sobie poradził sam HW, natomiast nawet oba na bank nie ogarną Ci mechanicznych zanieczyszczeń. Będziesz musiał jeszcze coś zorganizować. A tu opcji wiele, od wewnętrznego mechanika, przez zabudowanie go w kaseciaka po zrobienie filtracji mechanicznej na narurowcu.
Michalooo Opublikowano 28 Maja 2015 Autor #23 Opublikowano 28 Maja 2015 tak żyją moje pysie:) Szybkie pytanie, ponieważ w żadnym ze sklepów sieciowych nie ma blatu jaki bym potrzebował, czyli biały matowy:) zdał by egzamin blat z potrójnego frontu meblowego. Dokładnie taki sam jak leży na podłodze tylko razy trzy. Osiągną bym tym 5,4cm grubości, skręcił na 4 śruby. w przypadku gdzie akwarium po długości będzie wystawało nad stelaż o 2,5cm z każdej strony było by to lepszym rozwiązaniem. Dodam tylko że blat kuchenny jaki chciałem kupić miał mieć 2,8cm grubości, jak myślicie ?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
spiochu Opublikowano 28 Maja 2015 #24 Opublikowano 28 Maja 2015 Tak z ciekawości, ile kosztował ocynk? Wysłane z telefonu
Michalooo Opublikowano 28 Maja 2015 Autor #25 Opublikowano 28 Maja 2015 "flaszczkę" bo kolega jest prezesem Jeśli masz coś do ocynku, pisz, jakoś to załatwimy. Z tymi deskami to chyba dobry pomysł co ?
spiochu Opublikowano 28 Maja 2015 #26 Opublikowano 28 Maja 2015 Ja bym je tylko dodatkowo skleił ze sobą I moim zdaniem będzie dobrze Za daleko do Opola, ale dzięki Wysłane z telefonu
esku Opublikowano 28 Maja 2015 #28 Opublikowano 28 Maja 2015 tak żyją moje pysie chociaż z podmianką nie masz problemu Tak z ciekawości - wanny na jak długo się już pozbyłeś?
Misiek Opublikowano 28 Maja 2015 #29 Opublikowano 28 Maja 2015 IMHO w zupełności starczą dwie płyty. W mojej opinii też.
Michalooo Opublikowano 28 Maja 2015 Autor #30 Opublikowano 28 Maja 2015 chociaż z podmianką nie masz problemu Tak z ciekawości - wanny na jak długo się już pozbyłeś? Będzie jakieś 4 tygodnie ale żeby nie było, mam jeszcze prysznic:D IMHO w zupełności starczą dwie płyty. Za późno!! już skleiłem i skręciłem 3 do kupy. Wygląda na całkiem wytrzymałem
Rekomendowane odpowiedzi