Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szafka ocynkowana, blaty docięte, w piatek przyjeżdża akwarium, dzis zamawiałem serpentynit, odbieram razem z szkłem. Mam pytanie czy filtr hw-303b i eheim ecco 2234 wystarczy jako filtracja do takiego baniaka?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Biologicznie to by sobie poradził sam HW, natomiast nawet oba na bank nie ogarną Ci mechanicznych zanieczyszczeń. Będziesz musiał jeszcze coś zorganizować. A tu opcji wiele, od wewnętrznego mechanika, przez zabudowanie go w kaseciaka po zrobienie filtracji mechanicznej na narurowcu.

Opublikowano

tak żyją moje pysie:)

Szybkie pytanie, ponieważ w żadnym ze sklepów sieciowych nie ma blatu jaki bym potrzebował, czyli biały matowy:) zdał by egzamin blat z potrójnego frontu meblowego. Dokładnie taki sam jak leży na podłodze tylko razy trzy. Osiągną bym tym 5,4cm grubości, skręcił na 4 śruby. w przypadku gdzie akwarium po długości będzie wystawało nad stelaż o 2,5cm z każdej strony było by to lepszym rozwiązaniem. Dodam tylko że blat kuchenny jaki chciałem kupić miał mieć 2,8cm grubości, jak myślicie ??

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

post-14551-1469572250797_thumb.jpg

post-14551-14695722508627_thumb.jpg

post-14551-14695722509258_thumb.jpg

Opublikowano
tak żyją moje pysie

chociaż z podmianką nie masz problemu :D

Tak z ciekawości - wanny na jak długo się już pozbyłeś?

Opublikowano
chociaż z podmianką nie masz problemu :D

Tak z ciekawości - wanny na jak długo się już pozbyłeś?

Będzie jakieś 4 tygodnie :) ale żeby nie było, mam jeszcze prysznic:D

IMHO w zupełności starczą dwie płyty.

Za późno!! już skleiłem i skręciłem 3 do kupy. Wygląda na całkiem wytrzymałem :cool: