Skocz do zawartości

Pomocy rozmiary filtrów zewnętrznych.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam wielką prośbę potrzebuje najmniejszego gabarytowo kubełkowego filtra zewnętrznego. Większość byłem w stanie zmierzyć lub uzyskałem ich rozmiary. Nie wiem jeszcze jakie rozmiary ma Filtr UNIMAX 150 i Eheim Classic 2211 ( szerokość liczona na stopce ). Potrzebuje ich szerokości czy średnicy w najszerszym miejscu ( Eheim Classic 2211 szerokość liczona na stopce ) i wysokość.

Opublikowano

Eheim Classic 2211

Wymiary : 110 x 290 mm ale to śr. a nie szer. w stopce. Biorąc pod uwagę stosunek śr./wys., myslę, że wymiar w stopce + wystający kruciec wlotowy nie będzie większy niż 160 mm.

A po co Ci hari taki 'potwór' :?: :wink:

Opublikowano

Nie dla pyszczaków :D .

Potrzebuje dla synka do 60-cio litrowego zbiornika a że ma heksagona to i stolik mały, filtr żeby zmieścił się w szafce nie może mieć większej szerokości niż 18 cm. Stąd pytanie o tą stopkę pozostałe wymiary znalazłem na stronie eheima, Ci od aquaela dali za to wymiar opakowania ;).

Opublikowano

Jak ktoś chce to może załatwić Ci Fluvala 103 - ofkors nowego z gwarancją bo da się sprowadzić . Filtr jest naprawdę malutki nadałby sie do takiego zbiorniczka świetnie .

Opublikowano
Fluval 103 hmm ... a jaką to ma szerokość ?

Srawdzę dzisiaj dokładnie i Ci podam ale IMO to najmniejszy dostępny filtr jeśli chodzi o średnicę . Ma tez zaletę ,że wysoko podnosi wodę ,czego nie da sie powiedzieć o małych filtrach . Wiem też ,że Sacem napewno robi filtry kubełkowe do małych zbiorników -mniejsze niż rozmiar 103-105 , EX600 etc -czyli do akwa poniżej 60 litrów. Z tym ,że wydaje mi się ,że Pabemia nie importuje tej serii .

Sprawdzę w pracy tego fluvala bo gdzieś tam leży moja 103 i dam znać .

-edit- No więc tak - wysokość 29 cm , szerokośc na dole 10,5 cm , szerokość maksymalna - 12 cm .

pzdr