Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękuję za pozytywe komentarze :)

Co do tła - rockzolid timur - XXL 198 x 58 cm skrócone o ca. 10cm (akwa ma 190cm).

Opublikowano

Tło bajka! Sam ostatnio rozmawiałem z przedstawicielem Rockzolid i dostałem wycenę tego samego tła. Cena na akwarium 150x60 to ponad 1500zł. Biję się z myślami czy zamawiać i powiem Ci szczerze, że Twoje zdjęcia mocno mnie przekonują. Pełna profeska...

Ps. Jeśli możesz to zrób fotki jak i co umieściłeś za tłem. Czy tło daje się odginać i jak się tnie. Z góry wielkie dzięki!

Opublikowano

Zdjęć niestety na razie nie zrobię bo wróciłem do Pitera i do końca maja nie będę w domu...

Co do pytań - tło zajmuję sporo przestrzeni w akwa i upchasz za nim praktycznie wszystko. Oczywiście nie w każdym miejscu jest tyle samo przestrzeni ale są takie komory (jak patrzysz od frontu to widać gdzie "skały" mocno odstają). Na razie za tłem znalazły się 2 grzałki bo z pompą wstrzymałem się do zalania akwa (nie wiem czy wystarczy coś małego co będzie wężem przerzucać wodę zza tła czy nie obejdzie się na jakiejś dziurze i w niej umiejscowioną głowicą)... Wyjdzie w praniu...

Samo tło stoi na 10cm gąbce.

A tak poza tym to w akwarium mam jeszcze jedną głowicę z lewej strony - a reszta to już komin i narurowce...

A co do nadginania... jest minimalne.. jeśli liczysz, że wciśniesz je bez odklejania wzmocnienia poprzecznego - to się przeliczysz :) Makok też się przeliczył... Co do cięcia - nie jest łatwo bo zajęło nam to z 30 minut... kup ze 3 brzeszczoty do metalu (takie z drobnymi ząbkami)... My daliśmy radę więc każdy da :)

• Dziękuję 1
Opublikowano

Tło genialne. Gdyby nie ta cena to już byłoby przeze mnie zamówione. Po zalaniu cały zbiornik będzie z pewnością jeszcze lepiej wyglądać.

Gratuluję wspaniałego baniaku.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam Serdecznie,

Zjechałem na stałe do kraju.. więc biorę się za odpalanie akwarium :)

Ogólnie woda została zalana i okazało się, że Jebao DC-6000 jest trafiona... niestety podczas remontu posiałem gdzieś paragon i karte gwarancyjną i sprzedawca mimo kontynuowania korespondencji mailowej - olał mnie...

Mówi się trudno, zamówiłem nową pompę już gdzie indziej i wczoraj odpaliłem całkowicie filtrację... No jeszcze kwestia waty sery ale to już "fine tunning"...

Teraz muszę pochować kable, odpalić grzałki i wpuścić bakterie... Już niedługo.... :)))))

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hej,

Sytuacja wygląda następująco... 30 ryb pływa :) Od strony sprzętowej - zrobię fotorelację przez weekend i powiem co i jak.. Na ten moment czekam na dostawę modułów z Rockzolid bo chcę spróbować podwiesić coś pod "sufit" i zobaczyć co z tego wyjdzie.

Został mi jeszcze do podłączenia sterownik (mam aquareef meter plus extender - nie wiem po co ale mam)...

Do tego muszę wymyśleć coś na światło nocne...

I rozwiązać problem wpływających ryb za tło... wpłynął pysiek i nie mam jak go wyciągnąć... karmię biedaka ale pewnie padnie z czasem...

Czyli został mi tzw. fine tuning :) zdjęcia na dniach...

• Dziękuję 1