Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki:) Ostatnio się tak tylko zacząłem zastanawiać, czy mi dno akwarium wytrzyma te gruzowisko... Oczywiście kamienie stoją na piance pod panele więc powinno być chyba ok.

I jeszcze jedno foto, z trochę innej perspektywy. :)

fdnr9Ou4wQ9pS3CnnERGI9A_dO3h9dtBAK-dDr0hvAg=w1598-h964-no

Opublikowano

Myślę, że mieszkańcy sami sobie poradzą z kontrolą liczebności w tym zbiorniku.

Tym bardziej, że od kiedy dołożyłem im gruzu w akwarium naprawdę zaczęło się dziać wiele ciekawy nowych rzeczy.

Opublikowano
Myślę, że mieszkańcy sami sobie poradzą z kontrolą liczebności w tym zbiorniku.
Bardzo wątpię ale obyś miał rację. Znając życie będziesz jeszcze nie raz zmieniał ;).
Opublikowano

Miałem kiedyś akwarium roślinne i ponieważ mi się znudziło postanowiłem w nowym mieszkaniu zrobić biotop Malawi. To co teraz mogę na ten temat powiedzieć, to tyle, że biotop Malawi jest bezobsługowy w porównaniu do Holendrów! I czasami to aż siedzę, obserwuję i myślę co by tu jeszcze wykombinować żeby porobić przy akwarium. ;)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wysokość razem z opaska to chyba 63cm. Sprzedają komplety albo osobno.

Wysłane z mojego XT1072 przy użyciu Tapatalka

• 1 rok później...
Opublikowano

Hej r3b :)

Chciałem zapytać jak wyglądają Twoje fronty od szafki.

Niestety u mnie na 2 frontach (mam zestaw 120cm) między szkłem a dechą widać coś takiego.. nie wiem? powietrze? złe przyklejenie?

Pierwszy front

https://postimg.org/image/uifx1i3kx/

https://postimg.org/image/hh3f33481/

Drugi front

https://postimg.org/image/by0ty92dj/

O ile ten drugi jestem w stanie przeżyć, to pierwszy mnie załamuje :( Jak to wygląda u Ciebie?

Czy nie zauważyłeś małych plamek/resztek silikonu w środku akwarium na którejś z szyb? Przyznam szczerze, że mam ich co najmniej 5szt, do tego kawałek silikonu na zewnątrz, u podstawy 2cm na 1cm. Exclusive mocno na wyrost..

PS Akwarium masz świetne! :)

Opublikowano

Ja mam taki zestaw 120 cm i u mnie nie ma żadnych skaz na frontach. Szkoło jest przyklejone do drzwiczek więc prawdopodobnie to kwestia, którą powinieneś zareklamować.

Folia z szyby zdjęta? :mrgreen:

Co silikonu - u mnie jest wszystko czyste a szyby sklejone idealnie - równiutkie łączenia