marcin_plock Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor #21 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Witam Kolegę z Płocka. Akwarium powoli kończy dojrzewanie, dziś NO2 już tylko jakieś 0,4 mg/l, także jest ok. Zapytam bardziej doświadczonych. Póki co akwarium jeszcze niczym nie przykrywałem i parowanie jest dość mocne. Na dniach zorganizuję coś do przykrycia. Chodzi mi o to czy dolewać wody przed zakończeniem cyklu azotowego. Wydaje mi się że lepiej będzie poczekać niech to wszystko się już domknie, ale chciałem się upewnić.
makok Opublikowano 30 Grudnia 2014 #22 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Dolać, bo brzydko tak jak wyparuje
marcin_plock Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor #23 Opublikowano 30 Grudnia 2014 No właśnie nie wygląda za estetycznie z taką ilością odparowanej wody. Pytanie tylko czy taka dolewka nie zaszkodzi cyklowi azotowemu ????
lufa555 Opublikowano 30 Grudnia 2014 #24 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Cyklowi nie zaszkodzi na pewno. Aby tylko bez chloru i innych paskudztw była. Akwarium extra.
marcin_plock Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor #25 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Na chwilę przed wpuszczeniem lokatorów.
marcin_plock Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor #27 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Lokatorzy już się rozgościli Na razie trochę dworzec, ale jak podrosną to będzie trochę redukcji
pablojogi Opublikowano 9 Stycznia 2015 #28 Opublikowano 9 Stycznia 2015 fajne akwa oraz super ryby:-)
Rekomendowane odpowiedzi