marcin_plock Opublikowano 28 Listopada 2014 #1 Opublikowano 28 Listopada 2014 Na forum jestem już dość długi czas, na początku sporo czytałem, czytałem i przeglądałem projekty i... Przyszedł w końcu moment, kiedy i ja mogę coś już pokazać. Akwarium wykonał znany szklarz ze Szczecina, przyjechało już czas jakiś temu, ale w końcu stoi na swoim miejscu. Filtracja będzie oparta na korpusach narurowych. Oświetlenie to belka aluminiowa z diodami powerled cree - 7szt białych XML + diody XPE w kolorach RGB, na nocne oświetlenie poszły diody royal blue XPE. (w zestawie symulator zmierzchu i świtu zrobiony na RAMPIE) Piach piaskownicowy z leroy. Tło - spienione czarne pcv - 3mm, podobne pcv poszło pod piasek i pod kamienie. Kamienie czarne ze składu kamienia. Aranżacja jakaś taka mi wyszła, z przewagą piaszczystych plaż. Dojdą jeszcze ze dwie kępki Cryptocoryneae i w zasadzie to by było na tyle.
makok Opublikowano 28 Listopada 2014 #2 Opublikowano 28 Listopada 2014 Najznańszy klei przezroczystym Fajna lampka
MatiK Opublikowano 28 Listopada 2014 #3 Opublikowano 28 Listopada 2014 Dorzuciłbym trochę tych kamieni, przynajmniej po lewej stronie żeby nie było tak płasko, ale i tak zazdroszczę takiego startu
marcin_plock Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor #4 Opublikowano 28 Listopada 2014 Najznańszy klei przezroczystym Fajna lampka Jak ma się chciejstwo na czarny to klei też czarnym. Dorzuciłbym trochę tych kamieni, przynajmniej po lewej stronie żeby nie było tak płasko, Może faktycznie bryknę jutro do składu kamienia i jeszcze kilka sztuka dokupię.
tere1 Opublikowano 28 Listopada 2014 #5 Opublikowano 28 Listopada 2014 Im więcej kamieni tym więcej kryjówki późnej dla ryb
marcin73m Opublikowano 28 Listopada 2014 #6 Opublikowano 28 Listopada 2014 Fajnie się zapowiada. P.S. ja mam od tego szklarza przezroczyście i transparentnie..
marcin_plock Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor #7 Opublikowano 28 Listopada 2014 Im więcej kamieni tym więcej kryjówki późnej dla ryb Mam w planie ryby z non-mbuna, lethrinopsy i placidochromisy, także raczej piasek jest pożądany, a nie kryjówki.
makok Opublikowano 28 Listopada 2014 #8 Opublikowano 28 Listopada 2014 hehe ale tu zawsze najpierw usłyszysz "zagruzuj" nim ktoś zapyta o ryby
krzysiutoja Opublikowano 28 Listopada 2014 #9 Opublikowano 28 Listopada 2014 Witam to jest mój klimat nie dodawałbym kamieni i obsada super . Bardzo podoba mi się ta aranżacja Powodzenia w hodowli
MatiK Opublikowano 28 Listopada 2014 #10 Opublikowano 28 Listopada 2014 hehe ale tu zawsze najpierw usłyszysz "zagruzuj" nim ktoś zapyta o ryby Oj tam, od razu zagruzuj ja tylko bym dorzucił coś większego/wyższego na tą lewą stronę, a resztę piaskownicy zostawił bo wygląda czadowo
Rekomendowane odpowiedzi