esku Opublikowano 22 Lipca 2014 #1 Opublikowano 22 Lipca 2014 Witam, czas się w końcu i tu przedstawić. Może Perez już nie bezie narzekał że nie znajdujemy się na forum pawiookie.pl Także od początku Mam na imię Leszek i mam 11 lat Od dłuższego czasu marzyło mi się mieć żywy obraz nad głową siedząc na kanapie. A że jak coś się bardzo chce i dąży - to i się marzenia spełniają . Pierwsze Rozmowy i planowanie rozpoczęły się 6.12.2012 r i sukcesywnie dążyły ku lepszemu Akwarium stanęło w domu 15 stycznia 2013. Zamówiłem od Przemka - super robota - i tak stoi do dziś Z filtracją było dużo rozważań i ostatecznie stanęło na narurowcu. Co do obsady - na początku pływały pawiookie przez rok. Kilka miesięcy temu zostały sprzedane i zostały 2 szt gibicepsów (tak, wiem, nie ten biotop) i 1 szt yellow. Co do powstawania akwa wszytko jest opisane w temacie http://forum.klub-malawi.pl/akwa-esku-podstaw-t20015.html Od kilku dni wracam do pierwotnych założeń - malawi. Podsumowując: Akwarium - 260x60x50 Filtracja - narurowiec, hydroponika, cylkulator Oświetlenie - 3x 10w Led - lampy Ogrzewanie - brak Chłodzenie - brak Od kilku dni "zbieram" rybki. Na chwilę obecną pływa u mnie: - Gibiceps - 2 szt - Labidochromis yellow - 1 szt - Metriaclima msobo - 20 szt - z Augustowskiej hodowli selektywnej. - Pseudotropheus demasoni - 8 szt z Tan Mal f1 i 24 szt z Augustowskiej hodowli selektywnej. - Pseudotropheus acei Luwala - 6 szt z Tan Mal f1 - Labidochromis spec. Hongi - 10 szt z Tan mal f1 Do planowanej obsady brakuje mi Acei 10 szt i Melanochromis sp. Auratus Elongate - 20 szt (jak ktoś by miał po ładnych rodzicach proszę o kontakt.) Jeżeli chodzi o zdjęcia z budowy są w temacie powyżej, tutaj dwa z efektem końcowym. sprzed roku wystrój się za bardzo nie zmienił i dawno nie robiłem zdjęcia całości. Na koniec kilka zdjęć z wpuszczania "rybków": Z Tan Malu: Z Augustowskiej hodowli selektywnej Wiem - nużąca lektura Miłego dnia życzę. Edit Skleroza Pozostali mieszkańcy akwa:
qbass56 Opublikowano 22 Lipca 2014 #2 Opublikowano 22 Lipca 2014 Mam na imię Leszek i mam 11 lat To że napisałeś 11 było celowe ? (sory za off topic)
esku Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor #3 Opublikowano 22 Lipca 2014 Tak celowe - żeby nie było że tu same stare dziadygi siedzą OFF nie ma dopóki rozmowy są związane z tym akwa i osobą zakładającą ten post
g.pajak Opublikowano 22 Lipca 2014 #5 Opublikowano 22 Lipca 2014 esku, mam na imię Grześ i mam 9 lat. Również lubię sobie posiedzieć przy piwku i patrzeć na swoje ryby Masz rację, same staruchy na tym forum Powiem Ci w sekrecie, że też mam 2 glonojady jeszcze od 2008 roku z poprzedniego akwarium Za cholerę nie chcą zdechnąć, a żona mi ich nie pozwoli nikomu oddać. Już były nawet o to Ciche dni :lol: Także muszę poczekać aż same odejdą do krainy wiecznych glonów :lol:
esku Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor #6 Opublikowano 22 Lipca 2014 Ciche dni to miałem jak żona wyjechała a ja w między czasie pozbyłem się jej pawiookich W tedy poznałem określenie ciche dni i puste garnki
Jargos Opublikowano 22 Lipca 2014 #8 Opublikowano 22 Lipca 2014 wymiary godne podziwu ! akwarium piękne ! a gibicepsy najpiękniejsze ! Ps. dajesz im jakieś jedzenie "dodatkowe" ? czy co złapią to ich ?
esku Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor #9 Opublikowano 22 Lipca 2014 Wpierniczają wszytko co jest na dnie Obecnie małym wypierdkom muszę sypać po "kątach" żeby zdążyły cokolwiek zjeść zanim stare wpłyną i pozbieraj wszytko. Edit Trochę ładniejsze ujęcie telefonem
pablojogi Opublikowano 22 Lipca 2014 #10 Opublikowano 22 Lipca 2014 potwór ale nie ten biotop heheh:P
Rekomendowane odpowiedzi