Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiedziałam, gdzie do Was napisać. Ale mam kilka takich przemyśleń, którymi chciałabym się z Wami podzielić. Na to forum trafiłam prawie rok temu, po tym, jak mój młodszy syn ( lat wtedy 2 ) w oceanarium we Włoszech tak się zachwycił kolorowymi rybkami, że zaczął mówić. Postanowiłam wtedy postawić akwarium w domu i tak trafiłam na przepiękny, arcyciekawy biotop Malawi i tutaj. Pomysł rok temu został zawieszony - przytargałam w ramach próby siebie samej, czy dam radę, akwarium 60 l od ojca z garażu ( stare z czasów podstawówki ), wpuściłam dzieciom kilka neonków i tak stało i hulało bez większych problemów. W międzyczasie czytałam też o morszczyźnie, o Tanganice ( ostatecznie w 60 l zamieszkały muszlowce Lamprologus multifasciatus ). A ja ciągle kombinuję, jak tu postawić Malawi z prawdziwego zdarzenia.

Ale do rzeczy - przez ten rok przebrnęłam przez wiele portali nt. akwarystyki, liczne fora też wertowałam - to Wasze jest wyjątkowe. Serio. Zdecydowanie najdokładniejsze merytorycznie. Nikt nigdy nie zbywa, nie odmawia pomocy, nie gani zbytnio za głupie może pytania początkujących. Jeśli odsyła do wertowania forum, to w bardzo grzeczny i kulturalny sposób. Miło z Wami być.

Dziękuję, że jesteście. Naprawdę widać tu ogrom pracy ludzi z pasją.

Pozdrawiam,

Kasia

Opublikowano

Bardzo, bardzo nam miło :)

Miło z Wami być.

Możesz z nami być jeszcze bardziej :mrgreen: i dołączyć do grona klubowiczów.

Serdecznie zapraszam. Byłabyś pierwszą kobietą w naszym zacnym gronie :P

Opublikowano

Waszek - na strychu mnóstwo miejsca... Ale na razie w planach tylko 375 l. Muszę małżowi kupić spawarkę ;) Bo już od jakiegoś czasu jęczy ;) A przy okazji stelażyk pod zbiorniczek strzeli :)

Marku, jeśli tylko uda mi się w końcu postawić swój własny kawałek Malawi, to obiecuję być pionierką z miłą chęcią :)

Opublikowano

Witamy Cie bardzo i dziękujemy za miłe słowa.

Wiec kup mężowi ta spawarkę niech się wykaże,a my pomożemy Ci zbudować wymarzony zbiorniczek.

Opublikowano

Fajnie by było jak by do naszej obsady trafiła wreszcie FEMALE !

Akwarium 375l na początek przygody z malawi jest jak najbardziej OK!

Opublikowano

A jednak są osoby, które są zadowolone z forum Klubu Malawi. Bardzo to cieszy, że ktoś jest zadowolony, tak jak i ja.

Pozdrawiam:p