Skocz do zawartości

Pożegnanie Klubowiczów i kilka słów na temat funkcjonowania Klubu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To ja sie zapisze w czerwcu. :) Może sie bilans "członków" trochę wyrówna? Pomyślcie proszę,czy jest sie o co żreć? Przecież to klub miłośników ryb a nie jakaś partia polityczna? Albo "firma"...

Opublikowano

Shiroki jesteś jak plaster miodu na mą zbolałą duszę ;).

Powiem szczerze, że mam jeszcze wiele w sobie ale tego nie wyrzucę bo Irek ma rację, że wątpi i trudno się nie zgodzić z opinią rawa a i inne głosy rozsądku w tej debacie są, że tak to ujmę rozsądne :D. Szkoda, że się to pojawiło ale może człowiek czasem musi inaczej się udusi. Szkoda atmosfery i na tym kończę.

Opublikowano

Witam na wstepie krotko bo szanuje prezesa,ale jak patrze na ta liste ludzi ktorzy odeszlii sytuacje ktora jest na tachwile oraz tematy ktore porusza sie ostatnio czesto na forum,mam wrazenie,ze zarzad ma wygwizdane na to co ludzie mowia,czuja i czego potrzebuja.Strasznie mnie to martwi jak na czacie moje pytania sa ignorowane i pytania innych uzytkownikow lub czlonkow klubu.Mam wrazenie,ze zarzad troche gdzies zabrnal i warto moze usiasc i porozmawiac bo to wkoncu forum publiczne.Ja niestety moje skladkowe ktore mialem wplacic teraz wydam na dobra ksiazke o tematyce malawi bo nie chce czuc sie oszukany i zglaszac pozniej pretensje Bog wie do kogo.Przykro mi patrzec jak kilku gosci narzuca wszystkim swoj styl i swoje zdanie lub poprostu ignoruje innych z odmiennymi pogladami i zdaniem.Pozdrawiam wszystkich malawistow

Opublikowano
bo to wkoncu forum publiczne.

Nie wiem co przez to rozumiesz ale to forum należy do stowarzyszenia czyli klubowiczów. Swoje zdanie każdy może wyrazić ale aby coś zmieniać czy chcesz czy nie, musisz zostać pełnoprawnym członkiem tegoż.

-------------------------------

§ 9. Prawa członków zwyczajnych

Korzystanie z wszelkich ogólnodostępnych form działalności Stowarzyszenia.

Dostępu do informacji finansowej Stowarzyszenia

Kandydowanie w wyborach do Zarządu Stowarzyszenia

Zgłaszania wniosków i postulatów oraz otrzymywanie wszelkich informacji związanych z działalnością Stowarzyszenia.

Opublikowano

Nie wiem co przez to rozumiesz ale to forum należy do stowarzyszenia czyli klubowiczów. Swoje zdanie każdy może wyrazić ale aby coś zmieniać czy chcesz czy nie, musisz zostać pełnoprawnym członkiem tegoż. eliot12 to o czym pisze to wlasnie problem dlaczego ludzie odchodza,bo nie maja na nic wplywu wiec twoj post to bajka niemajaca nic wspolnego z prawda,zapytaj meszka i innych dlaczego odeszli to odpowiesz sobie na swoj post

pozdrawiam

Opublikowano

A ja tam nikogo nie oceniam, nie wygłaszam ocen, bo ja po prostu sprawy nie znam. Interesują mnie ryby, co ludzie o nich wiedza, czego sie nowego dowiem, albo w czym moge komuś pomóc, tak jak mi tutaj pomagali. I tym bardziej nie wiem o co kaman. Rozumiałbym, gdyby tutaj rozpoczęła sie dyskusja koncepcyjna, gdyby pojawiły sie frakcje, gdzie jedna uwaza, ze trzeba zrobic coś tam, a druga frakcja uwaza, ze trzeba zrobić coś zupełnie innego.

Dlatego ja idę juz sobie, wpłacę te 44 zł składki bo tak chce.

A jak ktoś bedzie chciał znać moje zdanie na jakiś temat, to je wyrażę. Ale by dorośli ludzie, tak publicznie sie kłócili to mi sie wydaje, ze na tym Forum to troche takie zupełnie nie na miejscu. Pogadajmy o rybkach, co? :-)

Albo np. Moze pogadamy, by w Polsce uruchomić własna wielka hodowle ryb Malawi? Ile trzeba byłoby na to wyłożyć? Bo ja widze runek i klienta :)

O tym pogadajmy... co? ;-)

Opublikowano

Ale odchodząc pozbawili się jakichkolwiek możliwości. Uwierz w klubie były już odwołania prezesów czy zarządów z inicjatywy członków właśnie. Przypuszczam że determinacja odchodzących była zbyt mała i po prostu nie chciało im się bawić dalej. Pewnie gdyby mi się nie podobało zrobiłbym podobnie czyli odpuścił sprawę bo z natury jestem leniem aspołecznym ;) (nie ma mnie nawet na facebooku) i znalazłbym 1000 innych ważniejszych spraw :) (może dlatego nigdy nie zgodziłem się i nie zgodzę na kandydowanie do zarządu) Dlatego jestem wdzięczny osobom które się angażują niejako w moim imieniu bo oddałem na nich swój głos w wyborach. Jak dadzą ciała to przy kolejnych wyborach zagłosuję na kogoś innego, ot demokracja :).

Opublikowano

Shiroki i masz zupelna racje,mi sie tylko marzy zeby wlasnie zrobic cos dla tych ryb bo inne sprawy to duperele.Pisalem o tym,ze Pan prezes naprawde udziela sie w Choszcznie i poswieca sowoj czas na edukacje mlodziezy,ale to za malo.Chcialbym i chetnie za to zaplace zeby dac dostep do wiedzy ludziom postronnym i zeby nikt nie musial placic pieniedzy za wiedze ktora jest zebrana na KM bo przeciez to dla dobra tych ryb ktore ludzie gospodaruja w swoich domach.Zeby miesli podstawowa wiedze co i jak i nie bylo przypadkow trzymania afry z mieczykiem tak w skrocie.I calkowicie zgadzam sie z postem Edd-a ze porady typu w 240 nie mozna miec malawi i musisz kupic baniak 700l i filtry eheima za 1500zl sa absurdalne i taki uzytkownik wiecej sie nie pojawia na forum a zeby bylo smiesznie to robi malawi w 240 kupuje hw i wszystko mu dziala

1 wiec co sobie pomysli o nas i komu doradzi zeby tu wlasnie zajrzal bo dostal swietne wskazowki.to na tyle.pozdrawiam.Co do postu eliota12 zarzad jest kompetentny a najczesciej jest zmieniany trener reprezentacji w pilkenozna i skutki widzimy;-) Zarzad musi miec czas ja mowie o tym co napisalem i szkoda,zenikt nie podejmuje tematu.Jeszcze raz napisze tu chodzi o ryby a nie o nas....

Opublikowano

Wojtas ale cześć forum dotycząca ryb właśnie, jest całkowicie darmowa i dostępna dla wszystkich. Wiele osób właśnie dzięki wiedzy osób na nim się udzielających uzyskało pomoc (między innymi ja). Oczywiście są były i będą osoby które się z tymi poradami nie zgadzają bo nie są po ich myśli, tak jak i były są i będą głupie i bezsensowne porady. Trzeba chcieć i umieć ocenić których słuchać a które mówiąc kolokwialnie olać.

Opublikowano

A ja uwazam, że można robić to co sie chce byleby ludziom (i rybom) nie szkodzić. Co chce robić Prezes, niech robi. Natomiast jak ktos ma wizję co chce zrobić, to też moze robić ale niech tutaj szczerze o tym napisze. Jestem fanem pyszczakow, wszedłem tu jako amator i pozostaje amatorem, chociaz widze, ze juz sporo wiem. Ale sie nie mądrze. Sa owszem ludzie, ktorzy z buta potrafia człowieka potraktować, a ja to poczułem na własnej skórze palcem nie wskazując od kogo. Wiem tez, ze sa tutaj osoby, ktore sie madrzą jak mało kto, a sa takimi samymi amatorami jak ja.

Ja Prezesem nie chce byc, kopalnią wiedzy jest te Forum i artykuły. Zapłacę za dwa tygodnie 58 zł wierzac, ze warto wspierać dobre rzeczy. Patrze na moje akwarium i pływające w nim ryby dziękując Harisimi i Yaro za dobre rady i nie dorabiam do tego ideologii. Mam zamówienia by pomoc dwóm osobom zalozyc akwaria z Malawi, po tym jak wpadli do mnie na impre i im sie moje akwa spodobało. Po cholere ideologia? To zasługa paru ludzi tutaj i mojej wiedzy.

Ja sobie tak dzisiaj obejrzałem odcinek Fisher king's na National Geografic, jak zakładano wielka hodowle ryb. A ja od dawna mysle, zeby zalozyc biznes polegający na hodowli i sprzedazy ryb i nawet mam inwestora, ale do tego potrzeba myśle troche fanatyków. I moze o tym pogadajmy, co? Ile trzeba by było na to wydać kase, gdzie znalezc takich fanatyków? :)

O takich rzeczach pogadajmy A nie o ideologii? O to, kto z kim i dlaczego przeciw komu!

Ryby z Malawi przetrwają w naszych baniakach. W koncu zaczna wydobywać te ropę i moze zabija te piekne jezioro. Oby nie. Ale do tego czasu ja wole czytać o rybach, o jeziorze, o DIY, o pomysłach na akwaria i ryby a nie kto sie z kim lubi lub nie i kto ma miec tu władze. Sorry, ale ja sie zapisuje, bo uwazam, ze warto te Towarzystwo wspierać. I mi nie potrzeba do tej decyzji klotni tutaj.

Dobranoc

• Dziękuję 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.