wegorzwegorzewski Opublikowano 15 Grudnia 2016 #1341 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Teraz ok? To nic że dotyka gąbki?
deccorativo Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor #1342 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Węgorz to są skutki picia wódki podczas czytania forum. istotne szczegóły umknęły. Przez to że wykorzystałeś tą pogrubioną część rury kanalizacyjnej zamiast ją odrzucić i uciąć 32cm tej równej cieńszej i dać dwie identyczne zaślepki oraz przeczytać temat to teraz dupa blada. Grzałka powinna być jak podpowiada Rafał ale i tak nie wejdzie bo na dole to zgrubienie na rurze przeszkodzi. W komorze bloku w zależności od zapchania gąbki poziom może spaść nawet minus 5cm w stosunku do lustra w baniaku a lustro w baniaku tam też się zmienia , woda paruje i teraz się pytasz a nikt tego ci nie powie. Kup tą grzałkę bo jest krótka ma tylko 25cm i nie ma zgrubienia na górze - powinna wejść tu przy gąbce od strony komory pompy i cała schowana w wodzie. http://allegro.pl/grzalka-tytanowa-200w-lifetech-z-termostatem-sea-i5390239045.html
Pleziorro Opublikowano 15 Grudnia 2016 #1343 Opublikowano 15 Grudnia 2016 U mnie też dotykała, na gąbce zrobi się odgniecenie ale nic się nie stanie. Lepszy przepływ wody = lepsza praca grzałki. Zwróć jednak na sugestię @MatiK , czyli sprawdź dopuszczalny poziom zanurzenia grzałki i skoryguj jej położenie jak już zalejesz kaseciak.
wegorzwegorzewski Opublikowano 15 Grudnia 2016 #1344 Opublikowano 15 Grudnia 2016 To nie wódka ?Specjalnie zostawiłem to zgrubienie bo łatwiej obsługiwać Absorber a grzałka jak się zjara to kupię wskazaną Henryku?
wegorzwegorzewski Opublikowano 15 Grudnia 2016 #1345 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zrobiłem próbę i w komorze absorbera poziom wody niższy o 3 cm od poziomu w baniaku ....to dobrze?tak powinno być?
deccorativo Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor #1346 Opublikowano 15 Grudnia 2016 28 minut temu, wegorzwegorzewski napisał: Specjalnie zostawiłem to zgrubienie bo łatwiej obsługiwać Absorber Jeszcze kolego nie wiesz co łatwiej tylko tak ci się wydaje. Rurę trzeba otwierać z obu stron i czyścić gąbki obie. Jak patrzę na tą podziałkę na twoim bloku to wychodzi 23-24cm tej właściwej rury a grzałka raczej jest dłuższa ta którą masz więc na wcisk weszło ale dól grzałki wbił się w gąbkę bo nie miał miejsca w komorze - ale tylko tak mi się zdaje bo wychodzi z liczenia. Rafał ci pisał grzałka w największym przepływie. Grzałka siedzi nie w największym przepływie tylko z boku przepływu. Pompa też żle włożona - obróćo 180 st.. Wszystko w celu by woda płynęła przez całe złoże a grzałka była w najsilniejszym prądzie wody a nie z boku. Podaj jaki spadek lustra w komorze śmieciowej - w komorze bloku wiem 3cm - a w komorze pompy?
wegorzwegorzewski Opublikowano 15 Grudnia 2016 #1347 Opublikowano 15 Grudnia 2016 No ale wlot wody w pompie jest właśnie z prawej strony czyli woda przepływa przez całą ceramikę....
wegorzwegorzewski Opublikowano 15 Grudnia 2016 #1348 Opublikowano 15 Grudnia 2016 (edytowane) Henryku na tym zdjęciu sam widzisz że dobrze włożyłem pompę....? I w końcu gdzie ta grzałka ma być bo już zgłupiałem... tu czy tak jak we wcześniejszym zdjęciu? A poza tym mogę pompę ułożyć wylotem do góry i wtedy zyskamy troszkę miejsca i przegródke możemy przesunąć w prawo o 6mm a wtedy wejdzie grzałka.... Edytowane 15 Grudnia 2016 przez wegorzwegorzewski
spiochu Opublikowano 15 Grudnia 2016 #1349 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Strasznie gruba ta gąbka się wydaje... Wysłane z telefonu
wegorzwegorzewski Opublikowano 15 Grudnia 2016 #1350 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Mniej więcej o tym mówię... Co wy na to??? Mniej więcej o tym mówię... Co wy na to??? Gąbka 5 cm x 10 cm x 36cm
Rekomendowane odpowiedzi