Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No dobra. Zdaję relację z postępów. W szafce dwa JBL-ki, czekają na zalanie. Akwarium wypoziomowane, sprawdzone próbnie zalane. Jutro płukania piasku, parzenie i ustawianie kamulców. Oto jak sie prezentuje alwarium. Tło zrobione z matowej morskiej tapety, ale nie jestem w stanie usunac wszystkich zacieków i je widac w tle, chociaz powinny je zasłonić kamulce. Albo zmienie kolor. Jak sie akwarium prezentuje na teraz, w załączeniu. Oswietlenie na razie jedna listwa Power -ledów.

Pod kamukca podlożyłem dwie warstwy 0,5 cm podkładów pod panele. Chyba starczy?

Ciąg dalszy nastąpi...

post-14693-14695717163278_thumb.jpg

Opublikowano

co powinieneś poprawić to na pewno oświetlenie - jeżeli będzie świecić od tyłu w kierunku przedniej szyby, wszystkie ryby będziesz miał prześwietlone, co wiąże się z tym, że nie zobaczysz jak piękne i kolorowe są twoje ryby.

Zmień kierunek padania światła z przodu w kierunku tyłu i będzie dobrze.

Opublikowano

Zobaczymy. Sam jestem ciekaw. Nie wiem ile ważą, tak na oko z 50 kg. Kamyki odkryłem przypadkiem. Będąc w. Grecji zachwycioem sie skałami osadowymi. Sa piekne, sa jakby zapisem historii. Występują wszedzie. Meteora, to skala z Brazylii, wystepuje u nas jakie megality w hurtowniach z kamieniami ozdobnymi do ogrodu. To zlepieńce, posiadające warstwy kwarcytu, granitu i wapnia.

Sa wyjątkowo piekne, pokryte czasami brązowym lessem, czasami warstwy przechodzą od brązowy w kolory pastelowe, szare i kakaowiec. Kość słoniowa i kolor latte. Zakochałem sie w skalce, pływając po morzu Srodziemnym, widzac jak jest formowana przez wodę. Potem interesując sie aquaskapingiem, odkryłem, ze jest bardzo mało aranżacji z tym kamieniem. A kiedy zobaczyłem gdzies zdjecie z pewnej rafy Malawi (nie moge znaleść foty) to postanowiłem, ze jak bede robił akwarium litoralu Malawi, to pożenię te skaly z pyszczakami.

A jak wyjdzie? No jesli rozwiąże problem rurek w moich JBElkach, to jutro moze zaprezentuje juz moj baniak. Ale na razie prosze spojrzec na to: IV2.gif

Opublikowano

No i pierwsza proba ustawienia kamieni. Troche zlamalem zasady ale podobno zasady aquaskipingu sa po to by je łamać. Połamałem je, bo chciałem stworzyc troche kryjowek i tworzyc pyszcaakom dobre warunki. Warunki estetyczne miały byc tuż potem.

Jutro kładę piach i zalewam. Oświetlenie na razie tylko listwa Power-led. W ciagu dwoch dni wejdą jeszcźe super jasne ledy rgb Samsunga GCQ.

Jesli macie jakies uwagi, walcie smialo.

post-14693-1469571717868_thumb.jpg

Opublikowano

Tak nisko wszystko jakoś i strasznie schludnie. Nie chcesz zrobić delikatnego bałaganu? Choć odrobinę. :-) w naturze nie zdarza się że wszystko ułoży się tak pod linijkę.

Opublikowano

Te dwa na środku trochę psują efekt, lewa strona ok.

Ale... ;) najpierw bym zamontował sprzęt a dopiero później bawił się w ustawianie kamieni, najładniejszą kompozycję może zepsuć jedna stercząca rura ;).