Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gąbką + kartą (stara karta ubezpieczeniowa NFZ)

Tam gdzie tworzy się kamień (przy wylocie wody) ostrożnie skrobaczką do czyszczenia płyt ceramicznych (podobną jak u Miśka).

Czy robią się od tego rysy?

Nie wiem, gdyż nie jeżdżę skrobaczką po szybach, tylko po wzmocnieniach (tam tworzy się osad z kamienia), a na nich rysy już miałem po poprzednim właścicielu.

Na koniec, z zewnątrz, płynem do mycia szyb i do sucha ręcznikami papierowymi.

Opublikowano

Nie ma rys. To są skrobaczki do kuchenki z płytą ceramiczną, wyobraźcie sobie jakby to miało wyglądać gdyby rysowało :) I prawdę mówiąc wcale nie skrobie delikatnie, bo nie da się skrobać delikatnie osadu z kamienia. Szkło jest twarde, podatne na zarysowania tylko w określonych warunkach. Gdyby skrobać czubkiem noża, piaskiem to porysujesz. Tu jedziesz cało płaską powierzchnią.

Jeśli ktoś ma wątpliwości łatwo zrobić eksperyment na kawałku jakiejś szyby.

Opublikowano

Ja czyszczę szyby takim czymś, przy dużych powierzchniach i grubych szybach jest to jedyne rozwiązanie. Czyściki magnetyczne nie sprawdzały się w ogóle.

JBL Aqua-T Triumph Czyścik plastikowy URSYNÓW W-WA (3847874138) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img17.allegroimg.pl/photos/400x300/38/47/87/41/3847874138@@AMEPARAM@@17@@AMEPARAM@@38/47/87/41@@AMEPARAM@@3847874138

Opublikowano

Krzysiek S ten czyścik ma 140mm, musi oszczędzać roboty. Jeżeli faktycznie się bardzo dobrze sprawdza...

Koleś tutaj to testuje:

JBL Aqua-T Triumph - YouTube

Jaką on ma szybę ;O Ładnie schodzi.

Najbardziej interesuje mnie jak to sobie radzi z takim czymś:

zielonekropki.jpg

Opublikowano

Ja czyszczę zwykły skalpelem z ostrzem łamanym, wg mnie o wiele lepsze rozwiązanie od gąbki czy karty, zwłaszcza przy piasku. Poza tym karta plastikowa szybko traci ostrość, i przy piasku trzeba mocno uważać.

Krzysiek S jak Aqua-t sprawuję się przy piasku? Można śmiało ryć, czy trzeba uważać? Szczerze mówiąc miałem w planach to cudo, ale jak ostatnio byłem w sklepie to zapomniałem :)

Opublikowano

No ja czyszczę standardowo zwykłą gąbką lub czyścikiem. I sprawdza się zarówno przy glonach miękkich jak i twardszych. Czyścik jednak z tymi gorszymi nie daje rady.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.