Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raz na tydzień gąbeczka kuchenna (w ciągu tygodnia 1x/2x) czyścik. To max u mnie. Szyba zawsze czysta na błysk.

Ten film co podrzucił CoolPhone to chyba z akwa nie czyszczonym długie miesiące.

Btw. Pracując w Zoo nauczyłem się, że istotną sprawą jest właściwe umycie przedniej szyby od zewnątrz. Szczególnie pod kątem jak sie patrzy widać, że zostawia się czasem białą przezroczystą smugę, której nie widać z przodu patrząc.

Opublikowano

search?q=stanley+skrobak+do+szyb&rlz=1C1SKPM_enPL436PL436&espv=210&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ravkUov9I4nFtQa9hYGwBA&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1366&bih=643#facrc=_&imgdii=_&imgrc=1WnamblJtv0BRM%253A%3BTu_0d9p9lNP1NM%3Bhttp%253A%252F%252Fpolmarprojekt.pl%252F9311-12388-thickbox%252Fstanley-0-28-590-skrobak-do-szyb.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fpolmarprojekt.pl%252Fpl%252F9311-stanley-0-28-590-skrobak-do-szyb.html%3B600%3B600

Do miękkich zabrudzeń myjka kuchenna, do osadów z kamienia używam takiego skrobaka z wymiennymi ostrzami koszt bodajże 4,50 zł

Opublikowano

Używając tego czyścika nigdy nie miałem problemów z rysami, piasek też nie nie stanowi żadnego zagrożenia. W porównaniu do wszystkich innych urządzeń (magnesy, karty itp.) jest bezkonkurencyjny. Oczywiście, czyściki typu karta , żyletka też dają radę, ale czyszcząc takimi urządzeniami, to musiałbym chyba poświęcić na te czynności jeden dzień roboczy, przy powierzchniach szyb w moich akwariach.