sabotage Opublikowano 4 Sierpnia 2006 #1 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Jest mi tak zle, ze az musze o tym napisac... miesiace walki z rodzinka o pozwolenie na akwa, tygodnie oczekiwan.. az tu zaledwie 5 dni przed zarybieniem zbiornika.. bum peklo moje 240 litrow... Peklo na silikonie... [*] jak mi zle :? Cytuj
cezarix Opublikowano 5 Sierpnia 2006 #2 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 jak to pękło :shock: gdzie kupiłeś ten zbiornik ... i całe 240l na podłodze !!! Cytuj
zyraf71 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 #3 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Trochę to dziwne ..... pękło czy rozszczelniło się w miejscu klejenia :?: Jeżeli nastąpiło rozszczelnienie spoiny silikonowej, to proponuję zgłosić reklamację w sklepie, w którym kupiłeś akwa :!: Przy okazji masz nauczkę na przyszłość : bardzo dokładnie sprawdzaj jakość spoin silikonowych i pow. szkła przed zakupem zbiornika :!: Zgłaoś reklamację akwa i napisz jak Ci poszło. Powodzenia, i nie załamuj się .... co Nas nie zabije, to Nas wzmocni :!: Cytuj
tho_mash Opublikowano 5 Sierpnia 2006 #4 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Hmmm, szczerze współczuję. Sam mam nowe 240L, jeszcze nie wlałem wody a Twój post zapalił mi w głowie ostrzegawcze światełka. Napisz coś więcej o tym tragicznym wydarzeniu. Cytuj
sabotage Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Autor #5 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Akwa rozszczelnilo sie, a nastepnie w skutek cisnienia peklo, wszytsko stalo sie na moich oczach... Na szczescie z akwa wylecialo jakies 60-70 litrow reszta zostala wypompowana... Bylo to akwa zakupione w sklpie akwarystycznym, oczywiscie sprawdzilem silikon itp, nie bylo zadnej "slabej" strony akwa. Mysle i zastanawiam sie co moglo byc przyczyna "zniszczenia".. Rozszczelnienie akwarium nastapilo po 4 tygodniach uzytkowania, i peklo na lylniej scianie akwa, dzieki temu moge wykluczyc mechaniczne uczkodzenie zbiornika, tak, czy siak odechciewa sie wszystkiego... Pozdr. saboT PS oczywiescie zglosze wszytsko do reklamacji, wraz z zalaczonymi zdjeciami tragicznego zdarzenia.. :? Cytuj
tho_mash Opublikowano 5 Sierpnia 2006 #6 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 A miałeś listwy wzmacniające? Cytuj
MateuszT Opublikowano 5 Sierpnia 2006 #7 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Sprawa na prawde przykra... wierzę, że można się po czymś takim zniechęcić... ale nie ma co, trzeba stawiać jeszcze większe, w koncu prawdpodobieństwo, że jednej osobie rozszczelnią się dwa akwaria pod rząd jest bardzo małe . Listwy wzmacniające niewiele by pomogły. W 240l zazwyczaj nie montuje sie wzmocnień poprzecznych, a podłużne zabezpieczają raczej przed pęknięciem szyby, a nie przez rozszczelnieniem spoiny. Cytuj
sabotage Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Autor #8 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Listwy byly, wszytsko bylo, ale i tak to nie wystarczylo.. Postawil bym teraz za kare z 500 litrow, tylko rodzi sie pytanie, gdzie ja mam to postawic?? :roll: No nic teraz czekam na rozpatrzenie gwarancji... Cytuj
tho_mash Opublikowano 5 Sierpnia 2006 #9 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Hmmm, ciekawe czy miały z tym coś wspólnego ostatnie opały ... Może silikon się nadmiernie rozgrzewał co w połączeniu z przypuśćmy jego słabą jakością i wykonaniem spoin spowodowało rozszczelnienie. :? Ja zanim zleciłem wykonanie baniaczka zrobiłem wywiad na lokalnym forum akwarystycznym kto solidnie w okolicy klei akwaria. Widać trafiłeś na amatorów ... Cytuj
sabotage Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Autor #10 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Trafilem na najwiekszego polskiego dystrybutora akwariow w Polsce, nazwy ktorego nie podam;P jak dla mnie to poporstu wieelki niefart, mojego akwa ktos, gdzies porzadnie nie skleil.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi